Opnieuw onrustig in het centrum. Groepjes jeugd in donkere kleding op straat, politiewagens rijden af en aan

Het is onrustig in het centrum van Groningen. Jeugd in donkere kleding loopt in groepjes door de stad en politiebusjes en auto’s rijden af en aan.

Na de rellen van zondagavond gingen er maandag in verschillende groepsapps opnieuw oproepen rond om ‘s avonds de straat op te gaan. Rond de Vismarkt en de Grote Markt is het tussen 20.00 uur en 21.00 uur onrustig. Er is geen geschreeuw of geruzie, maar er zijn wel veel mensen op de been in donkere kleren die rondjes lijken te lopen.

Er lijkt een soort kat-en-muisspel gaande te zijn in de straten en stegen van de stad. Waar groepjes bij elkaar klitten, drijft de politie ze uiteen en probeert ze naar huis te sturen.

Foto: DVHN
Foto: DVHN

De leeftijden verschillen. Van puber tot twintiger. Af en toe klinkt er vuurwerk. Bij Grand Café News Café worden uit voorzorg de glazen windschermen weggehaald. Normaal ruimen ze alleen het terras op. Agenten houden af en toe mensen staande, voeren controles uit en fouilleren preventief. Daarnaast worden mensen – die door de politie worden aangesproken – op de foto gezet.

Psst, hier meer afleiding: