Oudere dame valt van trap in kroeg aan Grote Markt en raakt gewond. Trauma landt op Ossenmarkt

Verschillende hulpdiensten zijn uitgerukt naar de drukke Grote Markt. In een van de kroegen aan het plein is een oudere dame van een trap gevallen.

“Op dit moment zijn ze druk in de weer met brancards en witte kleden. Het ziet er ernstig uit”, meldt een getuige. Volgens de bron zijn meerdere politiewagens, een ambulance en de traumahelikopter naar het centrale plein gekomen. “Die kon nergens in de buurt terecht en is uiteindelijk geland op de Ossenmarkt.”

Oudere dame

Een medewerker van de kroeg bevestigt dat een iemand van de trap is gevallen. “Het gaat om een oudere dame. Ze is naar beneden gevallen. Gelukkig had ze nog wel een hartslag. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.”

De woordvoerder van de politie meldt dat haar collega’s vanwege “een medische melding” op de Grote Markt zijn. “Verder kan ik er niks over zeggen. Wij zijn er puur om alles in goede banen te leiden.”

Op de Grote Markt is het enorm druk. De kermis wordt opgebouwd. De terrassen zitten vol en er is veel winkelend publiek op de been, waarvan een gedeelte nieuwsgierig toekijkt.

Psst, hier meer afleiding: