Over een week rijden er weer FlixBussen van en naar Grunn

Flixbus 1

Stukje bij beetje krijgen we wat meer zicht op een échte zomervakantie; de Europese grenzen gaan voorzichtig open en de vliegsector wordt inmiddels opgetuigd. En ook chill: FlixBus jakkert over een week weer tussen 050 en het buitenland.

FlixBus ken je vast wel. De busmaatschappij met groene vehikels cruiset al heel wat jaren van en naar Stad. Zo kun je bij het station instappen en voor een knaak en een bounty richting Amsterdam tuffen. Maar beter nog: FlixBus rijdt vanuit Groningen richting flink wat Europese steden.

Voorzichtig opstarten

Je begrijpt: die verbinding ligt al enige tijd volledig op z’n gat. Corona en zo. Maar gelukkig zegt de vervoerder over een week, op 18 juni, de draad weer deels op te pakken.

Eerst vanuit Groningen naar Bremen, Berlijn, Hamburg, Amsterdam en enkele andere steden in Duitsland, Frankrijk en België. Afhankelijk van de wensen van reizigers komen daar dan steeds wat bestemmingen bij – check vooral de site voor het complete overzicht.

Maatregelen

Mocht je straks op zo’n busje willen hoppen, houd er dan rekening mee dat ook FlixBus aan coronaregels doet. Dus mondkapje verplicht, net als reserveren. Daarnaast geeft de maatschappij aan alle bussen na elke reis te desinfecteren.

Overweeg jij een stedentripje via FlixBus? Laat het weten in de comments op Facebook.