Pac Mania: driehonderd vierkante meter aan arcadehal eindelijk los aan Oosterstraat

De gloednieuwe The Game Box aan de Oosterstraat

De opluchting is groot bij Alain Dortants van The Game Box. Eind december zou de arcadehal de deuren openen aan de Oosterstraat, maar daar was opeens die verdomde lockdown. Vanaf woensdag 26 januari (12:00) mag er eindelijk gespeeld worden

“Ik ben zo blij. We zijn jaren bezig geweest met een locatie in Groningen en eindelijk mogen we dan los!” Alain, afkomstig uit Kerkrade, heeft veel vertrouwen in een succesverhaal. “Als ik alleen al kijk naar de reacties op jullie aankondiging vorig jaar weet ik zeker dat Groningen op ons zit te wachten.”

Tickets sparen voor prijzen

In de speelhal in Stad zullen op zo’n driehonderd vierkante meter ongeveer 35 verschillende spellen terug te vinden zijn. En dat kan van alles zijn. Van het in de jaren ’80 van de vorige eeuw immens populaire Pac-Man tot schietspellen. Maar dan zijn we er nog niet, want het belangrijkste element moet nog komen.

“Je schaft een pasje aan met tegoed en daarmee kun je spellen spelen,” legt Alain uit. “Maar dat pasje houdt ook bij hoe goed je het doet. Met je prestaties win je tickets. Die tickets kun je dan weer inwisselen voor prijzen. Maar je kan ook tickets sparen voor een grotere prijs!”

‘Eerst spelen, daarna naar de Poele’

De Limburger raadt aan je ‘playcard’ online te registreren. “Je kan er dan tegoed opzetten en je pasje helemaal personaliseren. Je kan dan ook online de prijzen bekijken.” Omdat Alain ook al vestigingen heeft geopend in Almere, Apeldoorn, Enschede en Den Bosch wordt er ook regelmatig gerouleerd en zullen er om de zoveel tijd weer nieuwe spellen te spelen zijn.

Over de locatie is nagedacht. “Samen met de gemeente, waar we erg fijn mee hebben samengewerkt, kwamen we uit op dit gebied. Zo kun je na een uurtje spelletjes spelen met je vriendengroep zo de Poele in. Zoiets als dit is er nog niet in Groningen en we hopen wat dat betreft echt iets toe te voegen.”

The Game Box is gevestigd aan de Oosterstraat 15. Ze zijn iedere dag open. Op zaterdag vanaf 10:00 uur, overige dagen vanaf 12:00 uur. Zonder coronamaatregelen kun je tot middernacht je uitleven.

Psst, hier meer afleiding: