Pand48 en Subsonic dicht: “Triest weekend voor Stad”

Subsonic Pand48 2

Nare klappen voor de Groninger dance scene. Afgelopen weekend organiseerde Pand48 het ‘afbreekfeestje’ en vandaag blijkt dat ook Subsonic diezelfde nacht haar laatste fuif heeft gegeven.

Pand en Sub, zoals ze in de volksmond worden genoemd, waren de spots voor de techno-liefhebber in het centrum. Bij Pand48 was het aangekondigd. Afgelopen weekend is daar groots het laatste feest gevierd. Bij Sub komt de sluiting voor vele als een technobeat tijdens een kerkdienst, totaal onverwacht dus.

Subsonic: de spirit blijft schijnen

Op Facebook maakt eigenaar Merlijn Poolman melding van de sluiting in een uitgebreide post. “Mijn geliefde nachtclub, mijn baby Subsonic bestaat niet meer. Afgelopen weekend hebben we, totaal onverwacht en ongewild, het laatste feest gegeven. Toevallig sloot diezelfde nacht Pand48 haar deuren. Een triest weekend voor de ondergrondse danscultuur in Groningen.”

De programmering, die voor de komende al geregeld was, wordt uit de lucht gehaald. Geboekte artiesten worden, volgens Merijn, persoonlijk op de hoogte gebracht. Voor de feesten die gepland staan, zoekt hij nog vervangende locaties. “Because nobody will stop the Sub spirit from shining, we were born to bounce and will continue to do so till the bitter end, which is not now!”

Lees hier de complete afscheidstekst van Subsonic

Psst, hier meer afleiding: