Paniek in Peperstraat: studentenpand ontruimd

Peperstraat Troubadour

Paniek vanochtend in alle vroegte in de Peperstraat. Zo rond 6 uur in de ochtend, als de laatste stappers ongeveer huiswaarts keren, ruikt de politie een brandlucht.

De lucht komt uit een van de oude panden in de uitgaansstraat waarin allemaal studentenkamers en studio’s zitten. De agenten twijfelen geen moment. Schakelen de hulp van de brandweer en ambulancebroeders in en gaan op onderzoek uit in het pand.

Helden van de Peperstraat>

Een van de bewoonsters, die helemaal bovenin het huis woont, wordt wakker gemaakt door een agent die in haar kamer staat. “Hij is via het dakraam binnengekomen om mij te waarschuwen voor brand. Echt heel dapper en netjes.” Even later staat ze samen met haar buren buiten in de Peperstraat.

Dat is wel even een hard contrast en schrikken. Van rustig slapen, naar een agent in je kamer die je wakker maakt, tot ontruimd worden en geschrokken in je nachtkloffie op straat staan tussen de agenten, drie brandweerwagens, ambulances en ladderzatte stappers.

Gelukkig valt de brand mee, en kunnen de bewoners weer snel naar binnen. Een kamerplant is de boosdoener. Die stond in de fik. Waarschijnlijk heeft iemand op een feestje zijn peuk uitgedrukt in de kamerplant. Dankzij snel ingrijpen van de politie is het daar dus bij gebleven. Chapeau!

De plant

Ga het gesprek aan ( comments)