Papiermolen over zeven weken al open: maand eerder dan normaal

Papiermolen
Zwembad de Papiermolen in Helpman

Waar iedereen zich nu nog druk maakt over bevroren water en waar je al dan niet kunt schaatsen is de Papiermolen al bezig met het nieuwe zwemseizoen. Het mooiste openluchtbad van Nederland opent namelijk over zeven weken al haar deuren.

4,5 miljoen liter

En dat betekent dat je vanaf donderdag 1 april weer een duik kan nemen in het zwemcomplex dat al tien jaar lang een officieel rijksmonument is. Sinds 1955 is het karakteristieke zwembad dé plek voor zwemmend Groningen en omstreken. Nog maar een paar weekjes en dan zal er 4,5 miljoen liter leidingwater de bassins van de vijf baden vullen.

Coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen was zwemmen de afgelopen periode onmogelijk. Maar de Papiermolen is een openluchtbad en voor sporten in de buitenlucht zijn de regels een stuk minder streng. Daarnaast was het überhaupt al langer een wens van zwemmers om eerder in het jaar gebruik te maken van het zwembad, gelegen tussen de Rivierenbuurt en Helpman.

Hoe de situatie rond corona op 1 april is weet niemand natuurlijk, maar het openluchtzwembad laat op hun website weten goede hoop te hebben op een einde van de lockdown en een versoepeling voor (buiten)sporten.

Door Klaas-Jan ter Veen

Psst, hier meer afleiding: