Pareltje op NS Hartkloppingen: ‘Je rook een beetje naar oude boerderij’

Thank god voor NS Hartkloppingen, het platform in de trein waarop je boodschappen kunt achterlaten voor andere boemelcruisers. Bijvoorbeeld wanneer je een crush hebt op een onbekende.

GE-WEL-DIGE uitvinding. Echt. Het platform biedt namelijk ruimte om berichten gericht aan andere reizigers te publiceren, en dan vooral luchtige liefdesverklaringen. De Nederlandse Spoorwegen als Cupido. Heerlijk.

Helemaal omdat love at first sight beangstigend kan zijn. Eem boem-bats zonder blikken of blozen je instant crush aanspreken durft lang niet iedereen. Maar vanaf veilige afstand een paar zinnen tikken, in de hoop toch nog met diegene in contact te komen, dat is natuurlijk ideaal.

Die oproep staat dan online op de site. En nog beter: de boodschap is te bekoekeloeren in de trein op die schermpjes in de coupés. Bij voorkeur op het traject waar de bijzondere ontmoeting heeft plaatsgevonden. Vet handig. En daarom: lang leve NS Hartkloppings mienjong!

Pareltje

Daarnaast is het gewoon bijzonder vermakelijk om door de oproepjes te bladeren. Vooral als de hartenkreten poëtisch en uit het leven gegrepen zijn. Zoals deze parel:

Gezellig gesprek

We zaten zondag samen in de trein van Groningen naar Assen en raakten aan de praat over de batterij van jouw telefoon, dat die zo snel leeg ging. Je had echt ontzettend mooie voortanden en je rook een beetje naar een oude boerderij. Ben zelf opgegroeid op een boerderij dus ik voelde me hier erg prettig bij. Kon ik je nog maar een keer zien (en ruiken)…

Bron: Kakhiel

Psst, hier meer afleiding: