Partij tegen de Student: ‘Studenten moeten weer hun bek houden’

Niet dat iemand er op dit moment echt heel erg mee bezig is, maar de verkiezingen voor de Universiteitsraad komen er weer aan. Nieuw dit jaar: de Partij tegen de Student. En dat is best wel lol, als je hun partijprogramma bekijkt.

Eem voor de duidelijkheid: de Universiteitsraad, kort Uraad, bestaat uit vierentwintig gekozen leden die de academische gemeenschap vertegenwoordigen. Twaalf studenten, gekozen door studenten. En twaalf personeelsleden, gekozen door, ja ja, personeelsleden.

Partij tegen de student

De studenten zijn op dit moment vertegenwoordigd door lui afkomstig van vier partijen: SOG, Lijst Calimero, DAG en De Vrije Student. Dit jaar zou het echter maar zo kunnen dat er een frisse wind door de Uraad waait. Door de komst van de Partij tegen de Student.

Wat ze voor staan? Minder zeggenschap voor studenten. Radicaal minder zeggenschap, welteverstaan. Partij-oprichter Henk Zegel: “Studenten hebben altijd iets te klagen, over besluitvorming, over afscheidsfeestjes of over hun onderwijs. Daar hebben wij genoeg van!”

Bek houden

Kortom, “Studenten moeten gewoon weer hun bek houden”, aldus idee #2 uit het partijprogramma. Die verder bestaat uit vrij heldere punten. Zo willen ze bijvoorbeeld ook dat iedere student bij inschrijving z’n naam verliest en een nummer krijgt.

Ennnnnn een nieuwe dienstauto voor het College van Bestuur, inclusief jacuzzi, campingkoelkast en skibox. Nog iets over tentamens? Zeker, die vinden uitsluitend op zaterdag plaats, als het aan de partij ligt. En college’s om 08:00 ’s ochtends of 22:00 ’s avonds. De rest van de in totaal 69 partijpunten vind je hier. Vooral klikken. Is vermakelijk.

Partij tegen de Student. ‘Samen tégen jou

Zou jij op de PtdS stemmen tijdens de komende Uraad-verkiezingen in juni? Laat het weten in de comments op Facebook.

Psst, hier meer afleiding: