Perenboom hebben? Komende zaterdag worden er 4.000 gratis weggeven

Bij Tuin in Stad kan iedereen komende zaterdag een gratis perenboom ophalen. In totaal wachten 4.000 perenbomen op een vers stukje aarde.

Komend plantseizoen moeten er minimaal een miljoen bomen worden gepland in Nederland. Dat is althans het doel van ‘Meer Bomen Nu’ omdat bomen het wapen zijn in de strijd tegen global warming en droogte. De afgelopen periode kreeg de organisatie daarnaast nog eens 150.000 gratis perenbomen aangeboden die door corona niet zijn verkocht en anders op de brandstapel zouden eindigen.

Klein tuintje is genoeg

Die bomen worden komende zaterdag (onder de hoede van Klimaatadaptatie Groningen, De Fossielvrije Weken in
samenwerking met Meer Bomen Nu, Urgenda, Lokaal Kilo’s schuiven en Tuin in de Stad) weggegeven en zijn perfect voor de kleine stadstuin. Drie vierkante meter is namelijk al voldoende om de perenboom tot wasdom te laten komen.

“Het is de bedoeling dat de bomen direct worden geplant en veel water krijgen. Ze komen uit een koelcel en zijn in winterstand, zodra ze in de grond zijn gezet zullen ze gaan bloeien. De perenbomen zullen iets meer
geduld van je nodig hebben de komende jaren omdat we ze niet planten in het najaar zoals het hoort, maar dat is beter dan dat ze worden verbrand’’, aldus Wilbert van der Kamp van Lokaal Kilo’s Schuiven, samen met Rutger Peerenboom, een van de gangmakers van het project.

De bomen worden van 13:00 tot 16:00 uur weggeven bij Tuin In Stad.


Psst, hier meer afleiding: