Stadjer (69) om het leven gekomen bij ernstig geweldsincident in Selwerd

Bij een geweldsincident in een woning aan de Vogelkersstraat in de Groningse wijk Selwerd is een 69-jarige Stadjer om het leven gekomen. Dat bevestigde de woordvoerder van de politie zojuist.

Kort voor twee uur kwam de melding van het incident bij de politie binnen. Volgens getuigen kwam er erg veel politie op de oproep af. Ook een ambulance kwam ter plekke. Wat er exact is gebeurd, is nog niet bekend. Daarover doet de politie geen mededelingen. Zeker is dat agenten in de woning het slachtoffer aantroffen, die door geweld om het leven was gebracht.

Foto van Oost Media

Verdachte aangehouden

In de woning is de forensische opsporing bezig met onderzoek. Het huis en omgeving zijn afgezet met linten. Rond 15:30 uur werd de 39-jarige verdachte uit Arnhem aangehouden door een kleine politiemacht op de Roegeweg tussen Steendam en Siddeburen. Daarbij is een scooter in beslag genomen. Volgens de politie kenden verdachte en slachtoffer elkaar.

Het is het tweede heftige geweldsincident in de gemeente Groningen binnen twee dagen. Gister overleed een 14-jarige jongen in Hoogkerk nadat hij was neergestoken bij de supermarkt.


Psst, hier meer afleiding: