Piet’s Big City: gemiste kans in de Uurwerker

Uurwerker Big City

Ik zit op een van de dubbele Chesterfield banken in de Uurwerker. Met Maaike, die ik al tijden niet meer heb gezien. Maaike is zwanger van een zoon en ze bestelt een salade met kippendijen. Met verse jus omdat ze zwanger is en daarom een slokje van mijn witte wijn wel voldoende alcohol vindt.

Een jong stel is op zoek naar een plekje. Ik constateer dat het meisje dolgraag op de enige nog lege bank wil zitten, terwijl de jongen een duidelijke voorkeur heeft voor de ongemakkelijk zittende krukken aan de bar. Ik prik in mijn broodje carpaccio en zie dat het meisje haar windjack uittrekt en dat zij daaronder slechts een dun shirtje draagt.

Heerlijk lijkt het mij om tegen het meisje aan te hangen op een van de goedzittende banken die het populaire eetcafé rijk is. De jongen denkt er voor haar helaas anders over. Stoïcijns blijft hij aan de bar zitten, waardoor zij zich wel genoodzaakt ziet om ook maar op zo’n vermaledijde kruk neer te zijgen. Ik kijk er naar en denk er het mijne van.

Maaike en ik, dicht naast elkaar zittend op de bank, genieten van de lunch en snappen niet wat de jongen bezielt. De twee drinken en eten wat en dan is het moment daar dat zij het tijd vindt om haar jack weer aan te doen. Hand in hand zie ik ze later het café verlaten. Het is dus wel degelijk een stel. Gemiste kans dus. De bank die hij niet wilde is inmiddels bezet door twee vrijende tieners.

Door Piet van Dijken – een van de markantste journalisten die rondloopt in de Big City. Al sinds de jaren 050 mediaman en verhalenverteller in hart en nieren. Zijn loopbaan bracht hem langs OOG, Loeks, RTV Noord, Voetbal Inside en zoveel meer. Hij wordt geliefd en gehaat, maar is altijd zichzelf en is trots bezitter van de Erepenning van Groningen. Volgende week een nieuwe Big City.

Foto’s geleend van de Facebookpagina van de Uurwerker.

Ga het gesprek aan ( comments)