Piet van Dijken draaft door: 29 oktober

Piet is klaar voor de opnames en gaat met Dirk Nijdam op pad in het Forum

Er waren misschien wel 600 gekomen, maar het mogen er maar 60 zijn. Toen werd het dinsdag 14 oktober, de dag waarop het illustere duo Rutte/De Jonge ons te kennen gaf dat er nog maar 30 van de 60 waren overgebleven. Voorlopig voor vier weken, net zolang als dat de horeca dient te sluiten. Op woensdag 15 oktober om 22 uur is de aftrap.

Verdomme dacht ik, zittend voor de buis tot Rutte was uitgesproken en opstaand toen De Jonge aan de beurt was, verdomme, hier valt donderdag 29 oktober dus ook onder. Eerder leek het er nog op dat het verbod maar voor twee weken zou gelden, waardoor 29 oktober er mooi buiten zou vallen, maar nee hoor, het werden dus vier weken, waardoor ook ik de lul ben, omdat op 29 oktober de boekpresentatie van mijn boek ‘Piet’s Big City’ staat gepland, waar dus vanwege de strengere maatregelen nog maar 30 mensen bij aanwezig mogen zijn op die donderdagmiddag in Forum Groningen.

Op woensdagochtend bel ik met uitgever Sonja Geurts, die mij vertelt dat het aantal aanmeldingen nu al boven de toegestane 30 is en dat er voor de 30 genodigden louter koffie en thee te krijgen is, dit vanwege het slot op de horeca, en er zodoende achteraf geen hapjes en drankjes zijn. Wat mee zou helpen is om in samenwerking met het Forum een live stream te organiseren. Het goede bericht komt een dag later. Sonja meldt dat de mogelijkheid om de presentatie live te streamen daar is en dat dus een ieder kan meekijken zodat het voorgestelde programma ongewijzigd kan blijven, dus met presentator Jacques d’Ancona, zanger Bouke en niet te vergeten geluidsman Rolf Schreuder.

Ik weet nog dat ik in de zomer dacht dat ik eind oktober mooi de dans zou kunnen ontspringen, omdat alles wel weer normaal is, om dan vier maanden later geconfronteerd te worden met een gedeeltelijke lockdown om de nog steeds stijgende besmettingen terug te dringen. In eerste instantie gingen we wat betreft de presentatie voor 30 oktober, maar door bezetting van de zaal werd dit met een dag vervroegd.

Klinkt eigenlijk best goed. De boekpresentatie is op donderdagmiddag 29 oktober in de Rabo Studio-Forum Groningen. Geeft iets vertrouwds. Het Forum, daar ben ik ja nog nooit geweest, zegt mevrouw De Vries tegen haar echtgenoot. Kan ik mooi combineren met dat boekje van Piet. Lekker de roltrap op en neer en uitwaaien op het dak. Onze buren zijn er wel geweest, die zeiden dat je vanaf het dak een prachtig uitzicht hebt. Snel even een boek en dan op struun in het gebouw. Mooi man!

Zo zal het voor dit echtpaar en voor al die anderen op 29 oktober dus niet gaan. Ik had ze het als geen ander gegund, dit lijkt me duidelijk.

Door Piet van Dijken 

Dirk Nijdam legt uit.
Psst, hier meer afleiding: