Piet van Dijken draaft door: Boer zoekt vrouw (3)

Afbeelding: KRO-NCRV

Boer zoekt vrouw is gevoel. Soms ook liefde. Boer zoekt vrouw wekt zelfs op tot fantasie. Over een liefkozing van  Evert aan Maud. Wat gebeurt er tussen de twee waar wij kijkers geen weet van hebben? En hoever zijn Hans en Annette met hun liefde voor elkaar? Waar wagen zij zich aan wanneer de camera niet draait en waar wij als kijker geen zicht op hebben?

In mijn gelukkig toch rijke fantasie heb ik me wel een beeld geschept bij de spannende avonturen van Evert en Hans, maar om dit nu in de column te delen lijkt me geen goed idee. Ik geef het fantaseren weer de vrije loop en buig af naar het duo Janine en Sander. De laatste beelden van dit verre van romantische stel is een samenzijn in de veel te kleine keuken van de Fries waar zijn door hem zelf benoemde droomvrouw de vrolijke boer probeert duidelijk te maken dat een deukje in een champignon geen invloed heeft op de smaak van de paddenstoel.

Lekker belangrijk. Daarna krijgen we een inhoudsloos geleuter aan tafel te zien en gaat het beeld naadloos over naar een shot van Rob en Wendy op de bank, waarbij de vrouw nonchalant haar lange benen laat bengelen over de onderdanen van de zwaar verliefde bebrilde boer, die zijn gevoelens helaas nog vooral moet steken in dramatisch slecht gitaarspel en dito gezang.

De magie tussen hen is nog immer ver te zoeken, maar toch is het voor uw stukjesschrijver niet moeilijk om de fantasie scherp te houden, helemaal in het geval van boer Jouke Huitema uit Witmarsum, de andere Friese boer, die samen met zijn blonde verovering Karlijn geen enkel probleem heeft om hun gezamenlijke gevoelens aan iedereen te laten zien. Wat voelt het trouwens lekker om voor een keer niet alleen maar op te schrijven wat 4 miljoen kijkers al hebben gezien, maar ook te mogen fantaseren over het wel en wee wat wij jammer genoeg nooit te zien zullen krijgen.

Mooi om te zien is dat op het moment dat Jouke bekend maakt dat Lotte naar huis mag en hij binnen vijf dagen smoorverliefd is geworden op Karlijn, tussen hen geen sprake meer is van enige remming. Vanaf het dichtslaan van de deur is er dan ook geen houden meer aan. Het blijft mijn fantasie, maar desondanks weet ik zeker dat de liefde bij Jouke en Karlijn vanaf dat moment al overal rondzingt. Dit is nu waar Boer zoekt vrouw in 2004 voor is bedacht. Ik zal er nooit achter zal komen of wat ik in mijn fantasie nu schrijf waar blijkt te zijn, maar volgens mij zit ik er in de meeste gevallen niet ver vanaf.

Bij Janine en Sander blijft het tot het einde een strijd, vooral omdat Janine maar blijft zemelen dat het allemaal niet te snel mag gaan en dat het nog wel even zal duren voor zij hopelijk iets dichter richting Sander kruipt, dit in schrille tegenstelling tot Maud die op haar beurt niet van Evert af kan blijven en het liefst elke dag naast hem wakker wil worden.

Bij Wendy en Rob blijft het lastig voor de ietwat geforceerde boer. Hij wil gewoon te graag. Voor hem blijft de vraag wat zijn favoriete vrouw uiteindelijk zal doen? Makkelijk zal het voor Rob niet worden. Ik vraag mij af hoe Wendy zich buiten het zicht van de kijker gedraagt? Ongrijpbaar wordt zij genoemd, hoewel ik onvoorspelbaar een veel betere benaming vind. Toch denk ik dat er voor Rob ook nog mooie dingen in het verschiet liggen.

Heb geduld beste boer. Let op mijn woorden, jouw tijd komt nog. Om voor even te mogen fantaseren over Boer zoekt vrouw is heerlijk. Ik zie Hans en Annette samen in bed in de bruidssuite en val spontaan in slaap. Over bepaalde dingen moet je nu eenmaal niet teveel willen fantaseren. Janine met Sander, Maud met Evert, ik blijf er tot aan het einde van de serie volop mee bezig. Volgende keer weer terug naar de realiteit. Helaas nog maar drie afleveringen te gaan.

Psst, hier meer afleiding: