Piet van Dijken draaft door: documentaire

Colin Mooijman maakt een documentaire over mij. Mooi man!

Alweer een behoorlijke tijd geleden spreek ik op de Grote Markt met programmamaker Colin Mooijman. Echt waar, Colin heeft als achternaam Mooijman. Dus helaas niet het door mezelf te pas en te onpas gebruikte Mooi man!, maar in het geval van Colin het dicht in de buurt komende Mooijman.

Terug naar de Grote Markt. Vanuit het niets zegt Colin dat hij er al een tijd over denkt om een documentaire over mij te maken. En wat ik hiervan zou vinden wanneer hij zich aan deze toch immense klus zal gaan wagen? Ik hoef er niet eens over na te denken. Wanneer jij dat wil amigo, dan wil ik het ook. Gaan we doen!

Er verstrijken een aantal maanden waarin ik amper met Colin spreek. Twee maal belt hij om te zeggen dat het heus wel doorgaat met de documentaire, maar dat hij het momenteel razend druk heeft met van alles en nog wat. Maar die docu komt er Piet. Reken maar van yes! Zin in man. Ik zeg dat hij het vooral kalm aan moet doen, dat ik geen enkele haast heb en dat mijn tweede naam al jaren aangeeft dat ik bijna altijd kan. Geen enkele reden dus voor paniek.

Dit jaar hebben we al een keer of vier gefilmd. En op vrijdag 9 september heb ik het als tafelheer bij Noord Vandaag wereldkundig mogen maken. “Colin Mooijman gaat een documentaire over mij maken. Ben blij met deze originele inventieve programmamaker, die van vele markten thuis is en die ik ook nog eens ken als een aimabel mens.”

Op zowel de aankondigingen van facebook, twitter en instagram maak ik gebruik van enkele door mij veelvuldig gebruikte oneliners uit de tijd bij RTV Noord. Zoals daar zijn het onvervalste Kon minder, Uw tijd is om, Heeft u tekst? en mijn favoriete Ik stel hier de vragen. In dit geval dus niet ik, maar Colin. Zal voor mij even wennen zijn. Maar hoe dan ook, we zijn begonnen. Een eigen docu! Mooi man!

Psst, hier meer afleiding: