Piet van Dijken draaft door: Jacques en Bouke

Piet en Bouke

Jacques d’Ancona heeft JA gezegd op mijn bede of hij mijn boekpresentatie op donderdag 29 oktober wil presenteren in de Rabo Studio-Forum Groningen. Daar ben ik blij mee, Jacques kan als geen ander een dergelijk festijn aan elkaar praten. De presentatie is geregeld, nu moet er nog een artiest komen.

Ik denk gelijk aan Bouke Scholten uit Emmen, de man die maar liefst twee keer optrad in Graceland op de ‘Elvis Memorial Tour’. In augustus 2012 en in augustus 2017, toen het 40 jaar geleden was dat Elvis Presley stierf. In 2009 was Bouke winnaar van het op RTL uitgezonden tv-programma ‘Waar is Elvis?’ Vijf jaar later, in 2014, werd de Drentse zanger uitgeroepen tot de beste sound-alike van Nederland met zijn vertolking van Elvis Presley in het programma ‘The winner takes it all’, en vorig jaar, in mei 2019, werd Bouke wederom winnaar tijdens een talentenjacht van het tv-programma ‘All together now’. Moet ik nog uitleggen dat ik met Bouke net zo blij ben als met Jacques? Ik dacht het toch niet.

Gesprek via de app

Ik wil mijn beste lezers niet onthouden hoe het gesprek via de app met de top artiest verliep. Ik begin en zet onze apps in zijn geheel tussen aanhalingstekens.

“Het zou fijn zijn wanneer je op mijn boekpresentatie komt amigo. En nog fijner is als je de gitaar meeneemt en een paar nummers zingt op deze voor mij zo heuglijke dag. Tien minuten later. Bouke: Voor jou kom ik zeker vriend. Neem m’n gitaar voor je mee. Ik: Écht! Geweldig man. Hier ben ik super blij mee. Thanks. Bouke: Zorg je dat er een microfoon staat en twee boxjes? Ik: Ga ik regelen. Bouke: Top. Ik: Jij zingen op de boekpresentatie van Piet’s Big City. Nu is de middag helemaal rond. Beste nieuws van de dag. Bouke: Doe ik voor jou. Jij steunt mij altijd en dat waardeer ik. Ik: En ik vind het super fijn dat je erbij bent. Kan niet wachten. Bouke: Ik ook.”

Tot zover het app contact tussen zanger Bouke en de stukjesschrijver. Jacques presenteren, Bouke zingen. Dat gaat goed komen.

Jacques en Piet

Deze week lunchte ik nog met de presentator en toen al maakte hij aantekeningen in zijn immer aanwezige kladblok. Het contact met Bouke dateert ook al van heel lang geleden. Ik heb met hem Herestraat Helemaal gelopen, ook met gitaar, en we zaten toetertijd beiden bij Roelofs Theaterproducties.

Bouke is een topgozer en zong vooral Nederlandse liedjes, waarop ik riposteerde dat het mij een goed idee leek om het ook eens in het Engels te proberen. Het resultaat van deze ommezwaai moge bekend zijn. Het heeft zanger Bouke geen windeieren gelegd.

29 oktober

Ik kijk uit naar donderdagmiddag 29 oktober in Forum Groningen. De inloop is om 14 uur, het programma start om half 3. Daarna, onder het genot van een hapje en een drankje, is het boeken verkopen en signeren. Met vulpen welteverstaan. Big City, you’re so pretty. Zo zal het zijn, zo zal het gaan. Featuring mijn dochters Maddi en Welmoed, Herman Sandman en Erik Hulsegge, en natuurlijk Jacques en Bouke.

Door Piet van Dijken 

Piet en Bouke in de Herestraat
Psst, hier meer afleiding: