Piet van Dijken draaft door: keukenkampioendivisie

Ben nog maar twee dagen op Texel of de Keukenkampioendivisie beleeft alweer zijn begin. Vanaf mijn favoriete eiland bekeken is Telstar-FC Emmen de match met voor mij de grootste importantie. Dit komt vooral omdat trainer Dick Lukkien een kameraad van me is en ik voor hem en voor de club hoop dat het verblijf in de eerste divisie voor FC Emmen beperkt blijf tot één seizoen.

Een goed begin is daarom nog altijd het halve werk, hoewel ik als geen ander weet dat het ook voor FC Emmen een hele klus gaat worden om volgend seizoen weer in de eredivisie te mogen voetballen. Speeldag 1 van de 38 wedstrijden die dienen te worden gespeeld heeft verder onder meer De Graafschap-Roda, VVV-NAC en ADO-Ajax 2 op het programma staan. Het wordt derhalve geen futiliteit voor de Drenten om de beste te zijn.

De Eerste divisie is de op één na hoogste voetbalcompetitie in Nederland die de KNVB organiseert. Het is de laagste divisie waar betaald voetbal gespeeld wordt. Het is maar dat u het weet. Waar we met z’n allen dit weekend ook nog naar kunnen kijken is de wedstijd, voorafgaande aan de start van de eredivisie, om de Johan Cruijff Schaal, het duel tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar PSV. De ploeg uit Eindhoven heeft de boel voorlopig beter op de rails dan Ajax, daarom gaan zij zaterdagavond met de schaal terug naar Brabant.

Op Texel gaat het zo zijn gangetje. Zoals op elke vrijdagavond is het om half 8 tijd voor de vaste crossloop met nadien bier drinken in café De Slock in het dorp Den Burg. Vanwege mijn slechte rechterknie laat ik tot mijn spijt de cross maar schieten en ga bier drinken met de mensen van het eiland. Verder doe ik mijn uiterste best om elke dag een acceptabel stukje te schrijven plus bijpassende foto te schieten voor de door mij  bedachte rubriek ‘Texel op z’n best’.

Met gevaar voor eigen leven slinger ik mij dagelijks per fiets over het eiland om het door mij gewenste resultaat te bereiken. Verdomme, daar loopt Johnny Rep. Heeft de voetbalclub V.V. Texel ’94 hier in Den Burg nog getraind. “Hé John, mag ik even een plaatje voor onze veelgelezen rubriek maken?” Theun de Winter heb ik nog niet gespot, net als Jochem Myjer en Maarten van Rossem.

Geduld is een schone zaak, maar het mooiste blijft toch het onverwachte dat ik onderweg tegenkom. Donderdagmiddag was na twee jaar rust de rentree van ‘Texel op z’n best’ in het gebouw van De Texelse Courant. Hoofdredacteur en mede-eigenaar Job Schepers  van de krant, waarop bijkans heel Texel op is geabonneerd, is net als ikzelf dolblij met de samenwerking van ‘Texel op z’n best’. We gaan beiden ons best doen om er iets moois van te maken. Texelaars en vakantiegangers zijn bij deze gewaarschuwd. We houden ze in de gaten.

Door Piet van Dijken

Psst, hier meer afleiding: