Piet van Dijken draaft door: Kijkcijfers

Het is me wel wat met het televisie kijken in de roerige tijden van het Corona virus. Gezien de kijkcijfers van de laatste week lijkt kastje kijken weer op eenzame hoogte te staan wanneer het gaat om het zo goed mogelijk doorkomen van de dagen.

Alleen met Jinek wil het maar niet vlotten. Na de overstap van NPO naar RTL is het afzien voor Eva. Het begin was nog redelijk, maar de laatste maand blijfthet kwakkelen.

Woensdag had Op1 met revelatie Carrie ten Napel zomaar een half miljoen kijkers meer dan Jinek, een dag later wist de publieke zender wederom 300.000 mensen meer aan zich te binden.

DWDD

Over mooie kijkcijfers gesproken, wat te denken van De Wereld Draait Door, dat na 15 jaar op vrijdag 27 maart zijn laatste uitzending beleeft. Het programma van Matthijs van Nieuwkerk had op maandag na de toespraak van premier Mark Rutte bijna 4 miljoen kijkers, met afstand de meest bekeken uitzending in het lange bestaan.

Ook op de donderdag keken er weer 2.2 miljoen mensen naar DWDD, toch een klein miljoen meer dan voordat het Corona virus de kop opsteekt. Het dagelijkse programma tussen 19 en 20 uur is momenteel zo populair dat er zelfs stemmen opgaan om nog een maand langer door te gaan.

Mensen voelen zich in deze voor velen toch onwerkelijk tijden blijkbaar nauw verbonden met Matthijs en de zijnen. Steun en juiste informatie zijn van grote importantie.

Geen gehoor

Toch geeft Van Nieuwkerk geen gehoor aan de bede, hij is zelfs niet gevoelig voor de column van Angela de Jong van het AD, die via haar stukje hem laat weten dat het toch geweldig zou zijn wanneer de presentator er nog een maand aan vast zou plakken.

Veronica Inside stopt dus niet. Er is dan wel geen voetbal, maar de mannen hebben overal een mening over, dus ook over het veelbesproken virus. Weliswaar is het programma ingekort tot een uur, toch trekt het nog altijd om en nabij de 700.000 trouwe kijkers en dat is best veel wanneer men vooraf weet dat het voetbal maar een heel summier onderdeel van het geheel zal zijn.

Zo kan het ook

Thuis blijven is voor mij niets nieuws hoor ik Rene van der Gijp roepen. Lekker op het bankje man. Af en toe een saunaatje pakken, whiskytje erbij en wie doet me wat. Voor mij verandert er maar weinig. Twee keer ons programmaatje en dan lekker weer naar huis.

Ja, zo kan het ook. Opbeurende woorden van Van der Gijp, die hopelijk net als ikzelf denkt dat de bal eerder weer zal rollen dan zij met elkaar denken.

Moi

Zie trouwens net dat mijn filmpje in een vrijwel uitgestorven Herestraat op Facebook bijna 500 keer is bekeken. Het was zo leeg in mijn straat dat ik tijdens het filmen acht minuten lang tegen niemand Moi hoefde te zeggen. Nooit eerder meegemaakt.

Door Piet van Dijken