Piet van Dijken draaft door: Mark-Jan

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen (Foto: ANP)

Woensdag 17 augustus. Half 1 terras Prinsenhof. Net als ik is ook hij op tijd. Alleen zit hij binnen en ik buiten. Grote vriend, ik zit klaar voor je appt hij. Ik ook voor jou app ik terug. Buiten. Wil je buiten zitten? Yes. Tafel 1. Rechts. Tien seconden later schuift hij aan. Na lange tijd lunchen we weer eens samen.

Wat gaan we eten vraagt hij. Geen alcohol, ik heb vandaag nog genoeg te doen. Strand Larsen verkopen zeker opper ik. We eten het meest bestelde eiergerecht in het grand café van Prinsenhof. Florentine heet het. Gepocheerde eieren, briochebrood, spinazie, zalm en Hollandaisesaus. Goede keus Piet. Tjonge, wat is dit lekker!

Mark-Jan Fledderus. Nu technisch directeur van FC Groningen, in vroeger dagen een aantal jaren voetballer bij dezelfde club. Toentertijd zagen we elkaar regelmatig. Veel gelachen, veel koffie en bier gedronken. Danny Holla was er ook vaak bij. Toptijd!. Heb ze ook veel geïnterviewd. Voor zowel OOG tv als voor RTV Noord. Doppio zaten we vaak voor de cappuccino’s en op het terras voor de pils, waar ik dan intussen aantekeningen maakte voor alweer een stukje.

Na zijn aantreden als technisch directeur heb ik nog maar één keer eerder met Mark-Jan gegeten. Het was geen leuk weerzien. Vooral ook omdat hij meer bezig was met de transfer van Paulos Abraham dan met zijn uitsmijter rosbief. Die hoef ik even niet meer te zien dacht ik bij thuiskomst. Het heeft dan ook tot 17 augustus geduurd voor ik Mark-Jan weer sprak. Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat het op zijn verzoek was. Vrijdag 12 augustus. App van hem.

Hey Piet. Hoe is het? Binnenkort eens even weer een lunch doen?? Lijkt me een goed plan app ik terug. Sinds een aantal jaren is mijn tweede naam ‘ik kan bijna altijd’, dus kom jij maar met een datum. Haha mooi. Woensdag 17 augustus. Staat!

De Leeuw gaat dus naar Willem 2. Waarom niet naar FC Emmen vraag ik. Ja weet je Piet, Emmen wil alles voor niets. Weggeven kan altijd nog. Michael is nu verkocht voor 40.000 euro, een bedrag dat in de gunstige zin wel op kan lopen tot twee ton. En reken er maar op dat ik Daniël van Kaag aan Fortuna Sittard verkoop. Die wilde Emmen ook voor niets, maar daar begin ik dus niet aan. (De deal met Fortuna werd op het laatste moment toch nog afgeblazen vanwege alle onrust bij de Limburgse club. Vandaar dat Van Kaag heeft gekozen voor SC Cambuur).

Hoe zit dat nu met Strand Larsen is de vraag waarvan elke supporter het antwoord wil weten? Het is nu twee weken voor de deadline. Ga je die jongen nu wel of niet verkopen? Als ik hem verkoop dan wel voor de prijs die ik in mijn hoofd heb. Je moet ook niet al die bedragen geloven die je leest en hoort. Dat hoef ik jou toch niet te vertellen. Neem nu het Engelse Middlesbrough.

Daar wordt gesproken over bedragen van 10 en 11 miljoen euro, maar het gaat eerder over 8 en 9 miljoen. Het recordbedrag dat is geboden is dan wel inclusief allerlei afspraken die worden meegenomen in het contract. Dat is heel wat anders dan sec. een bod van 11 miljoen. (Op dinsdag 30 augustus heeft Fledderus wederom een bod van elf miljoen euro van de tafel geveegd. Uiteindelijk gaat de technisch directeur met een nog beter voorstel (12 miljoen?) van het Spaanse Celta de Vigo akkoord).

Twee uur later nemen we afscheid. Was ouderwets gezellig Piet. Gaan we vaker doen. Maandelijks lijkt me een goede optie. Eind september dan maar? Heb je wel gemerkt dat ik niet één keer op mijn telefoon heb gekeken? Dat zegt toch wel voldoende amigo. Trouwens, dat eiergerecht is voor herhaling vatbaar. Maar dan wel in combinatie met een mooi glas wijn.

Psst, hier meer afleiding: