Piet van Dijken draaft door: Monte Gordo

Vakantie Piet? Gaast nog weg? Weer naar Texel zeker. Beetje dikkedakken bie Bij Jef. Wat zeg je nou? Buitenland. Toch niet naar Portugal of Spanje hoop ik? Veel te warm man. Verbrand je levendig. Oppassen geblazen. Monte Gordo? Nooit van gehoord. Het zuiden van Portugal. En dan ook nog tegen de grens met Spanje aan. Dat is vragen om moeilijkheden mien jong.

O, bist mien jong nait. Ik wist niet dat je kwaad werd. Wanneer vertrek je? Toch nait van Schiphol hoop ik? Wat? Wel van Schiphol. Mien jong, sorry Piet, dat wordt om met Peter Gilles te spreken, een catastrofe. Nait doun. Hol dien koppie der bij. Eelde was toch een veel betere optie geweest. O, vliegen ze doar nait langer noar Portugal. Dat wist ik ja nait.

Nou ja, dan bleef ik veel laiver thoes. Op Schiphol is het ja een grote puinhoop. Mensen stoan uren in de rij te wachten voor ze aan de beurt zijn. Of ik Wijnand ken?  Nee, ken ik nait. Wat is er dan mit hom? Wijnand zegt altied dat een mens moet reizen, want wie reist en leest verrijkt zijn geest. Nou, ik mot verder. Dank voor dien opbeurenden woorden en het beste met de FC. O, dat wordt weer niets volgend seizoen. Man, we hebben een nieuwe keeper, een nieuwe trainer en een nieuwe rechtsback. Komt allemaal goud. De mazzel.

Bij het vertrek naar Monte Gordo blijkt die dag nu juist de meest rustige van de afgelopen drie weken te zijn en is de vertraging niet langer dan een half uur. Maar dat lag aan het te laat binnenkomen van het toestel uit Faro. Het meest erge was nog de geringe beenruimte. Maar een kniesoor die hier op let.

Eenmaal in Portugal… (bonusalinea)

Moi Piet. Wat most doe hier? Is toch veel te ver van huus! Gehoord op de jeu de bouls baan van Monte Gordo. Een provinciaal echtpaar is hier al voor de achtste keer. Ongeveer mijn leeftijd.

Groet uit Portugal, waar de mayonaise nog steeds niet in potjes zit. Wat een gedoe met het openen van die strips!

Psst, hier meer afleiding: