Piet van Dijken draaft door: Signeren

Wanneer je een boek hebt geschreven ontkom je er niet aan. Signeren. Normaliter is dit geen probleem, met corona in de buurt een stuk lastiger. Mijzelf lijkt het nu mooi om het boek met de titel ‘Piet’s Big City’ ook in de provincie te signeren.

Ik bel van Winsum naar Grootegast en van Veendam naar Stadskanaal en niet te vergeten naar Winschoten en Hoogezand. In Winschoten heb ik beet. Bij Bruna Nieborg aan de Torenstraat 4 mag ik wel een uurtje langskomen. Ook wel twee uurtjes van de eigenaren Jan en André. Aanstaande zaterdag is het zover. Vanaf 14 uur ben ik welkom. Ik neem mijn originele Cross vulpen, een eerbetoon aan Martin Bril, en extra vullingen mee. Je weet immers maar nooit hoeveel mensen er zullen komen?

De volgende dag belt Hennie, samen met Jan eigenaar van The Read Shop Stadskanaal, dat ik ook bij hen mag komen, net als ook het geval is bij Dorien van de Bruna in Veendam. De Parkstad is op zaterdag 21 november aan de beurt, Stadskanaal een week later. Ik bel met mijn uitgever Sonja Geurts van Van Gorcum om te vragen wat zij ervan vindt en krijg ogenblikkelijk groen licht. Gelukkig zie ik mezelf ook wel op locatie gaan.

Met Floris de Wever van boekhandel Van der Velde in Stad ga ik ook mooie dingen bedenken voor bij hen in de winkel en verder wil ik ook nog naar Drenthe, in dit geval het liefst naar Roden, naar boekenzaak Daan Nijman. Over Friesland heb ik nog mijn twijfels, hoewel, je weet maar nooit. Signeren in Dokkum of Buitenpost, het zou zomaar kunnen.

Terug naar Floris van boekhandel Van der Velde aan het A Kerkhof. Hij belt voor een afspraak. Samen met wat collega’s heeft hij zitten brainstormen en ze denken iets inventiefs te hebben bedacht. “Wat denk jij Piet van het idee om een filmpje te maken waarin jij aan de mensen laat weten dat zij via ons e-mailadres groningen@boekhandelvandervelde.nl een gesigneerd exemplaar van je boek kunnen kopen. Met handtekening en voor wie en waarom. Zie je dat zitten?”

Ik knik en voor ik het door heb zit ik aan een tafel met rondom mij een stapel Piet’s Big Cities. Floris zet zijn telefoon op video en ik spreek een boodschap in, die door Floris op vrijdag op Facebook en Instagram zal worden gezet. Er wordt afgesproken dat ik een week later weer zal langskomen om te kijken of er iets te signeren valt. Het worden wederom spannende dagen voor de schrijver.

Door Piet van Dijken  

Psst, hier meer afleiding: