Piet van Dijken draaft door: sportzomer

Rolf Landerl, oud-speler van FC Groningen, tekent zijn contract bij SV Horn

Wat een gedoe over wie de eerste keeper van Oranje moet worden. Stekelenburg of Krul? De keuze is niet moeilijk. Geen van beiden. Niet goed genoeg voor een plek onder de lat bij het deze week startende EK. Dan nog liever Padt. Of toch Cillissen? Zelf had ik Bijlow meegenomen als ik De Boer was geweest. Toch de doelman met het meeste talent.

De Boer. Wat moet je ermee? De man is af en toe volledig de weg kwijt. Van het pad af is ook goed. Zelfs aan zangeres Imca Marina wordt in het Forum gevraagd wat zij van Frank de Boer vindt als bondscoach. Het moet toch niet gekker worden. Imca Marina. Kom op zeg. Neem ons lezers alsjeblieft een beetje serieus en houd op met die onzin. In dezelfde krant lees ik in alle vroegte dat de hulptrainer van Buijs dolgraag naar De Graafschap wil. De club uit de Achterhoek wil op hun beurt ook volgaarne Adrie Poldervaart, dus wat is het probleem? Laat die man lekker naar Doetinchem gaan.

De Graafschap is zelfs bereid om nog een duizendje of dertig afkoopsom te betalen, maar wat schertst mijn verbazing? Fledderus en Co denken eerder aan een ton. Ronduit belachelijk. Gun Adrie de functie als hoofdtrainer en sluit een akkoord. Wat heb je aan een ontevreden assistent? Maar ja, gunnen is bij FC Groningen nooit een sterk punt geweest. Dat was het al niet onder de supervisie van Nijland. Die had nog nooit van het woord gunnen gehoord. De gunfactor. Lekker belangrijk.

Een pagina verder zie ik dat Gertjan Verbeek ook weer trainer gaat worden. Bij het immer ambitieuze Almere City FC. Een goede zaak lijkt mij. Zijn wij kijkers in elk geval even van dat analysegezever van de man af. Als een kolonel in het leger vuurt Verbeek meermalen na afloop vragen af op de ietwat nerveuze voetballer achter de microfoon. “Man, wat was er vanmiddag met jullie aan de hand? Niet om aan te zien. Jijzelf was ook dramatisch. Je had beter thuis kunnen blijven. Het was écht drie keer niks.” Van dit geraaskal zijn we voorlopig even af. Benieuwd hoe lang het deze keer zal duren?

Een geruststellende gedachte is wel dat de machtige Mathieu van der Poel voor de gele trui zal gaan. Er moet zo langzamerhand een opvolger komen voor Jan Janssen en Joop Zoetemelk, dus is er maar één die dit kan zijn en dat is ons Mathieu uit Brabant. Novak Djokovic gaat op zeker voor de victorie op Wimbledon en Daphne Schippers wil volgaarne de 200 meter in Tokio winnen. Humberto Tan spint garen bij al deze topsport. Drie jaar na zijn gedwongen vertrek bij Late Night, de kijkcijfers waren fors aan het dalen, is Humberto weer terug met een dagelijkse talkshow bij dezelfde zender op hetzelfde tijdstip.

Beau en Jinek zijn door RTL op een lange vakantie gestuurd en Humberto neemt waar. Zo zie je maar, een nieuwe directeur, Peter van der Vorst, biedt nieuwe kansen. Net als ook bij FC Groningen. Geef daarom nooit op, wellicht komt er iemand die je juist wel iets gunt. Zowel tijdens het EK Voetbal, als ook bij de Tour de France en de Olympische Spelen van Tokio is Humberto Tan uw gastheer. Het is maar dat u het weet. Tot slot nog even Rolf Landerl. De Oostenrijker voetbalde tussen 2002 en 2004 twee seizoenen voor FC Groningen. Na zijn carrière werd hij trainer en werkte onder meer  vijf jaar bij het Duitse VFB Lübeck. Vanaf volgend seizoen is Rolf Landerl de nieuwe hoofdtrainer van SV Horn en keert hiermee terug naar zijn geboorteland. SV Horn komt uit in de tweede liga.

Door Piet van Dijken

Psst, hier meer afleiding: