Piet van Dijken draaft door: terras (7)

Lotz en Van Dijken, genietend op het terras

Telefoon. Met Hans. Welke Hans? Hans van de Horeca. O, die Hans. Wat is er aan de hand mien jong? Piet, ik heb een vraag. Zou jij op woensdag 28 april om 12 uur de terrassen in Groningen willen openen? Hoe we dit gaan doen, ik heb nog geen idee, eerst moet duidelijk zijn of jij  je ja-woord wil geven? Je krijgt er niets voor, dat begrijp je, de horeca heeft het hartstikke zwaar.

Ik hoef er niet eens over na te denken. Tuurlijk Hans, maar één vraag, waarom ik? Waarom jij? Hallo Piet, als er één Groninger is die wat met terrassen heeft dan ben jij het wel. Alleen al in je boek ‘Piet’s Big City’ staan vijf columns met de titel ‘Terras’. Je mooiste stukjes schrijf je vanaf het terras, om nog maar te zwijgen over je inzet om in coronatijd de terrassen weer open te gooien en dan ook nog meedoen aan de actie ‘We missen je!’, samen met de ‘nightcrawlers’ uit het Groninger nachtleven van toen en nu. Plus dat je ook nog eens de radiospot heb ingesproken om de Groningers erop attent te maken de horeca zoveel mogelijk te steunen door maaltijden bij Stadse restaurants te bestellen. Daarom old soldier moet jij dit doen en niemand anders.

Is het niet beter Hans om de burgemeester te vragen? Heeft dat niet veel meer impact? Dat lijkt me geen goed plan ouwe reus. Koen Schuiling de aftrap laten doen voor de opening van onze zo dierbare terrassen. De man is alleen maar afwachtend en eerder een angsthaas dan een doorzetter. Schuiling moet het juist niet doen! Laat hij zijn vuurkracht maar bewaren voor het startschot van de 4 Mijl in oktober. Hopelijk gaat het dit jaar wel door.

Is er dan geen geschikte dame voor de opening Hans? Bo zou het kunnen? Of Maartje Schaap in een roze badjas? Claire van Bistro LouLou misschien? Piet man, hou op met zeiken. Met alle respect voor de dames, ik weet er trouwens ook nog wel een paar, jij gaat het doen! De man van de Big City, de man van Stad, de man die als geen ander weet wat de terrassen in Groningen te bieden hebben. Laat het tot je doordringen en ga ervoor! Wij van de horeca rekenen op jou!

Oké Hans, ik ben om. Je hebt me overtuigd. Niet onbelangrijk lijkt me hoe we het festijn gaan aankleden. Beter gezegd, hoe gaan jullie, de mensen van de horeca, het doen? Wordt het een spektakel of gaat het heel rustig en relaxed? Wat zijn de plannen? Laat je het mij op tijd weten, enige voorbereiding heb ik  wel nodig. Ik moet opeens aan Hans Klok denken. Mocht het wel een spektakel gaan worden dan is de illusionist volgens mij dé ideale kandidaat. Laat hem het gewoon doen Hans. Stoppen nu Piet. Het is genoeg. Hans Klok. Wat moeten we ermee? Die vent heeft niets met onze stad en is daarbij ook nog eens veel te duur. Derhalve geen optie. Jij alleen bent onze man! Het is klaar. Afgesproken ouwe diskjockey? Hebben we een deal? Check Hans. Het is rond. Kijk ernaar uit. Mooi man!

Psst, hier meer afleiding: