Piet van Dijken draaft door: vertroetelen

Trainer Danny Buijs wil in zijn laatste seizoen bij de FC nog gaarne een prijs pakken (Foto: ANP)

Vertroetelen. Mooi woord vind ik dat. De betekenis is ook oké. Het iemand naar de zin maken. Iemand alles geven wat hij of zij lekker vindt. Ik kom op het woord omdat FC Groningen-volger William Pomp het gebruikt als kop in zijn voorbeschouwing aangaande de bekerwedstrijd FC Groningen-NEC. FC Groningen laat zich vertroetelen staat er te lezen.

Trainer Danny Buijs wil in zijn laatste seizoen bij de FC nog gaarne een prijs pakken en het winnen van de KNVB-beker staat derhalve bovenaan zijn lijstje. Vandaar dat het hem in aanloop naar het duel een goed idee lijkt om zijn selectie weer eens ouderwets te vertroetelen. De vraag rijst dan onmiddellijk bij me op of het vertroetelen de kans groter maakt om de bekerwedstrijd van vanavond thuis tegen Nijmegen Eendracht Combinatie winnend af te sluiten, om zodoende een ronde verder te komen in de jacht op de felbegeerde dennenappel.

Trainer Buijs is normaliter niet zo van het gezamenlijk overnachten in een hotel. Voor een thuiswedstrijd is dit zelfs de eerste keer, maar uitgaande van het positieve geluid van de spelers bij uitwedstrijden lijkt het de coach toch een goed plan. Met als voornaamste reden dat bij een bekerwedstrijd het nu eenmaal alles of niets is en juist daarom alle mogelijkheden moeten worden aangewend om de match winnend af te sluiten. En daar hoort vertroetelen zeker bij. Beter gezegd, de victorie begint met vertroetelen. Vanavond kunnen we getuige zijn of de gedegen voorbereiding van de FC tot het gewenste resultaat zal leiden.

Voor de mensen die geen abonnee zijn van ESPN zijn er vanavond twee mogelijkheden om FC Groningen-NEC te bekijken. Ten eerste kan dat op het open kanaal van FOX, en voor de mensen die bij Ziggo zijn aangesloten is er ook nog de mogelijkheid om via het eerste kanaal van ESPN te kijken. Ik hoorde dat vorige week, toen ik voor Doppio in de Brugstraat koffie uit een kartonnen bekertje stond te drinken.

Er kwam een man naast mij staan die vroeg of ik de live wedstrijden van de FC ook zo miste. Hij heel erg. Daarna kwam de man met het nieuws dat hij mij vorige week nog zag fietsen en hij toen had getoeterd. Altijd leuk om te weten. Ben trouwens je naam even kwijt zei ik. Het was Max. Toen de koffie op was en ik weer op de Multicycle wilde stappen vroeg Max me op de valreep of ik KPN of Ziggo had. Ik zei Ziggo en toen zei Max dat hij dan goed nieuws voor me had. Alle kijkers van Ziggo kunnen vanaf nu op kanaal 421 gratis meekijken.

Kijk vervolgde Max, als de wedstrijd van FC Groningen op 422 of 423 wordt uitgezonden heb je pech, maar is het op 421 dan heb je mazzel. En het kost je niks. Man, ik ben zo blij dat ik voor Ziggo heb gekozen. Ik zei dat ik ook blij was en wenste Max nog een fijne dag. Ik gooide mijn kartonnen bekertje in de daarvoor bestemde bak en dacht bij het opstappen dat het tijd werd om Frank de Vries weer eens te bellen voor een koffietje buiten de deur. Dat wordt dan wel een heel ander gesprek dan met Max.

Op Google lees ik dat er zomaar vier clubs zijn die de bij Go Ahead Eagles vertrekkende trainer Kees van Wonderen willen inlijven of in elk geval belangstelling in hem tonen. Buiten FC Groningen zijn dat FC Utrecht, FC Twente en SC Heerenveen, hoewel het nog niet duidelijk is of Ron Jans doorgaat bij Twente en Johnny Jansen bij Heerenveen blijft. Of Frank Wormuth nu wel of niet naar Groningen komt is nog steeds onduidelijk, vandaar dat de kans nog altijd aanwezig is dat Fledderus voor Dick Lukkien kiest. Welk een zegen zal dat zijn!

Psst, hier meer afleiding: