Piet’s big city: de bal is rond

Piet van Dijken Big City

Het is weer begonnen en het kan ook in dit seizoen alle kanten op. De bal is rond, nietwaar en het blijft hoe je het ook wendt of keert gewoon elf tegen elf.

Mijn collega-vriend en ik hadden afgesproken om op de fiets naar het stadion te gaan, dit vanwege de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Voorafgaande aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor de vorige week overleden materiaalman Jan Vijfschaft. Jan is 66 jaar geworden en ik moest tijdens het eerbetoon aan hem denken aan de jaren dat we samen bij GVAV Rapiditas voetbalden. Mooie tijden waren dat aan het Van Starkenborghkanaal.

Traditioneel zit er weer een onbekend iemand op mijn plaats op de perstribune, terwijl een bordje toch duidelijk aangeeft dat dit mijn stoel is. De eerste helft speelde de FC zonder bezieling en had Heerenveen de wedstrijd al moeten beslissen, maar na de thee was het Groningen die de wedstrijd bepaalde. Met de 3-3 eindstand kon iedereen dan ook wel leven, vooral omdat het tweede bedrijf een waar spektakelstuk was geweest. Zelfs coach Streppel van de Friezen had er vrede mee en liet zien dat zelfs hij zo nu en dan rustig op een stoel kan blijven zitten. Normaliter staat Streppel twee keer drie kwartier langs de zijlijn te oreren, wel wetende dat geen speler meer naar hem luistert.

Verdediger Reijnen blijft net als in voorgaande seizoenen alsmaar terug spelen en tikjes breed geven, de Japanner Ritsu Doan is in alle opzichten nog groeiende en spits Veldwijk lijkt een duidelijke versterking. Mahi scoorde twee pennels en Drost maakt nog steeds geen progressie.

Zondag tegen Ajax en dan, met een interlandstop ertussen, twee keer thuis tegen respectievelijk FC Utrecht en VVV. Na deze vier matches ga ik voor acht punten.

Foto FC Groningen door: Matthijs Kuiper

Tekst door Piet van Dijken – een van de markantste journalisten die rondloopt in de Big City. Al sinds de jaren 050 mediaman en verhalenverteller in hart en nieren. Zijn loopbaan bracht hem langs OOG, Loeks, RTV Noord, Voetbal Inside en zoveel meer. Hij wordt geliefd en gehaat, maar is altijd zichzelf en is trots bezitter van de Erepenning van Groningen. Volgende week een nieuwe Big City.

 

Psst, hier meer afleiding: