Piet’s Big City: Hé Pietje

e-bike

Telefoon. Hé Pietje. Met Tom. Tom? Welke Tom? Egbers? Knipping? Staal? Hé Pietje, moet je eens horen hè, wat is ervan waar dat jij in de markt bent om Derksen te vervangen als hij er wordt uitgeschopt bij RTL? Tom? Toch niet die Tom van Geen Stijl hè?

Ik weet van niets Tom. Nee, echt niet. Trouwens, Derksen blijft gewoon lekker zitten hoor. Maak je daarover maar geen zorgen. Zonder hem is er immers geen fluit aan dat programma. Tom? Ik zit te denken. Wellicht Tom van PowNed? Hé Pietje, ik hou je in de gaten hoor. En bel me even met als je wel wat hoort. Welke Tom moet ik dan bellen? Tom Inbar misschien? Hé Pietje. Mazzel hè.

Tussen de bank liggen tandenstokers. Van die goeie met hele scherpe punten weet je wel, die dus. Een van de prikkers staat met de punt omhoog en laat ik die nou net op zondag om half 10 in de ochtend onder de nagel van mijn linker middenvinger krijgen.

In de nacht van zondag op maandag slaap ik amper. Oorzaak is de opstaande tandenstoker. Pijn mensen, pijn. Op maandagmiddag om half vijf zit ik met een nog steeds pijnlijke linker middenvinger te praten met fietsenmaker Klaas op het Schuitendiep. Opeens roept Klaas, hé daar gaat dokter Engelsman. Een dokter denk ik, die heb ik nu net nodig. Even later sta ik voor hem, in de veronderstelling dat hij een Engelsman is. Zodoende spreek ik hem in het Engels aan, maar wanneer hij in het Nederlands terug praat, kom ik tot de conclusie dat hij Engelsman heet en een praktijk runt in Borger-Odoorn.

Of hij op de stoep van zijn huis even kort naar mijn vinger wil kijken? De dokter voldoet aan mijn bede en komt tot de volgende diagnose: Vinger in de Biotex, twee keer per dag. Even later bij Jumbo moet ik kiezen uit een blauw of een groen pak en bij de kassa zegt het meisje dat de Biotex in de aanbieding is. Nog geen 4 euro. Een dag later is de pijn al zo goed als verdwenen. Met dank aan dokter Engelsman.

Door Piet van Dijken – een van de markantste journalisten die rondloopt in de Big City. Al sinds de jaren 050 mediaman en verhalenverteller in hart en nieren. Zijn loopbaan bracht hem langs OOG, Loeks, RTV Noord, Voetbal Inside en zoveel meer. Hij wordt geliefd en gehaat, maar is altijd zichzelf en is trots bezitter van de Erepenning van Groningen. Volgende week een nieuwe Big City.

Ga het gesprek aan ( comments)