Piet’s Big City: Herestraat Helemaal

Het nieuwe seizoen van Herestraat Helemaal, aflevering 525, begint vandaag op OOG tv met Lutz Jacobi, meer dan een decennia lang een gewaardeerd Tweede Kamerlid voor de PvdA. Haar rondleidingen voor publiek door het gebouw in Den Haag waren hilarisch.

Verder op 14 september tijdens de wandeling door de drukste winkelstraat van Groningen aandacht voor Jacques d’Ancona, dit vooral inzake de première op dezelfde dag in de Stadsschouwburg van Jacques J. de Musical, over een Grunneger die een BN’er werd.

Een week later is Bouke aan de beurt. Bouke Scholten uit Emmen is met afstand de beste Nederlandse vertolker van de songs van Elvis Presley, misschien is hij zelfs wel de beste op deze aardkloot. Op het eind van de opnames zal Bouke dit nog eens overduidelijk laten horen. Natuurlijk neemt hij zijn gitaar mee.

De maand wordt op 28 september afgesloten door Ineke van Gent, die twee dagen hiervoor geïnstalleerd  is als burgemeester van Schiermonnikoog. Voorwaar geen slecht begin van alweer een seizoen Herestraat Helemaal.

Twee mannen en twee vrouwen, dit doet me vooral deugd. De vraag blijft wel hoe lang de houdbaarheidsdatum van dit ooit door Wilfred Genee bedachte item is? Ik weet nog dat ik na 250 keer dacht dat het wel voldoende was geweest. Tien jaar heb ik het stilgelegd, totdat directeur Evert Janse van OOG me belde met de vraag of ik geen zin had om het programma weer op te starten. Ik hoefde er niet eens over na te denken en een week later liep ik aflevering 251 met toenmalig burgemeester Peter Rehwinkel.

Een stuk of 40 maak ik er per seizoen. Samen met de cameraman en de onvervalste duwer van de bakfiets, waarin in de meeste gevallen Henk Cuperus zorg draagt voor de beelden. Herestraat Helemaal is hét bewijs dat de meest simpele formule vaak de leukste is. Aan het einde dan nog de keuzevraag. Stoppen of doorgaan? Doorgaan!!!

Door Piet van Dijken – een van de markantste journalisten die rondloopt in de Big City. Al sinds de jaren 050 mediaman en verhalenverteller in hart en nieren. Zijn loopbaan bracht hem langs OOG, Loeks, RTV Noord, Voetbal Inside en zoveel meer. Hij wordt geliefd en gehaat, maar is altijd zichzelf en is trots bezitter van de Erepenning van Groningen. Volgende week een nieuwe Big City.

Ga het gesprek aan ( comments)