Piet’s Big City: olé olé olé

FC Groningen

Ik was zondag nog even in het stadion. De FC speelde daar tegen de Venlose Voetbal Vereniging, een club uit Limburg met een stadion dat De Koel heet en waar de spelers via een ellenlange trap het veld kunnen bereiken.

Bij VVV voetballen niet veel Limburgers. Rutten is denk ik wel van Limburg, net als Röseler, Leemans en Lennart Thy. Nigerianen spelen er ook, te weten Opoku en Nwakali, waarvan de laatste in de 90ste minuut na een fraaie combinatie met het hoofd de gelijkmaker scoorde. Het duo begon trouwens op de bank.

Teveel supporters waren om kwart voor vijf niet in het stadion, wat tot gevolg had dat er deze keer wel erg veel lege groene stoeltjes waren. Het was ook niet echt de zondagmiddag van spits Veldwijk. Tsjonge, wat was die Veldwijk slecht! Collega/analyticus Mennega vond dit blijkbaar ook en gaf hem een 3 in zijn beoordeling. Ongeïnspireerd, ongeïnteresseerd en hopeloos stond er ook nog bij geschreven. En Jan heeft er niet alleen kijk op, zelf was hij in een vroeger stadium als midvoor beter en vooral ook scherper.

De teamprestatie kreeg van hem ook nog eens een 3, waaruit bleek dat het niet alleen aan de lange aanvalsleider had gelegen. Met gedempte stem hoorde ik na afloop de speaker nog zeggen dat linksback Warmerdam gekozen was als ‘man of the match’. Terecht ook wel, want met zijn regelmatig opkomen was hij verreweg de gevaarlijkste Groninger.

Het was jammer dat Mahi vlak na rust een penalty onbenut liet, anders was de wedstrijd heel anders verlopen en had de FC niet 1 maar 3 punten kunnen bijschrijven. Vanaf de parkeerplaats bij de Mediacentrale kon ik ongestoord huiswaarts keren. Andere auto´s waren amper te traceren. Het was net of er op deze zondagmiddag niet was gevoetbald.

Door Piet van Dijken – een van de markantste journalisten die rondloopt in de Big City. Al sinds de jaren 050 mediaman en verhalenverteller in hart en nieren. Zijn loopbaan bracht hem langs OOG, Loeks, RTV Noord, Voetbal Inside en zoveel meer. Hij wordt geliefd en gehaat, maar is altijd zichzelf en is trots bezitter van de Erepenning van Groningen. Volgende week een nieuwe Big City.

Ga het gesprek aan ( comments)