Piet’s Big City – spoorloze dame

Piet van Dijken Big City

Soms is het minder leuk wanneer bijkans een ieder in Stad en Ommeland weet wie je bent. Zoals op die zondagmorgen op een zonnig terras in het altijd maar weer bruisende Wildervank. Een klein mannetje met haarband in moderne hardloopkleding roept van de overkant dat hij kortgeleden zijn vrouw is kwijt geraakt.

“Heb jij haar toevallig gezien Piet? Volgens mij moet het tijdens het rennen zijn gebeurd.” Ik ken de man niet, later hoor ik dat hij advocaat is en in dezelfde wijk woont waar ik in de zon lig, laat staan dat ik van het bestaan van zijn vrouw weet. Om de rust te bewaren doe ik toch maar net alsof ik weet hoe zijn eega eruit ziet en roep terug dat ik haar helaas niet heb gespot. “We waren met een groepje de conditie aan het bijhouden en opeens was ze weg. De rest is doorgerend en ik kom er nu vlak bij huis achter dat ik nog steeds niet weet waar ze is.”

“Het is wel je vrouw hè.” Hoe lang gaat dit gezever nog duren? Het enige dat ik wil is languit op het lonkende bedje liggen en de zon zijn werk laten doen op mijn toch net weer iets te zware lijf. “Nou, ik ga verder Piet. Mocht je haar toch nog zien, wil je dan zeggen dat ik ongerust ben?” Zuchtend nip ik aan mijn eerste glas witte wijn en sluit daarna mijn ogen. Windstil is het en de zon begint al te branden. Over de weggerende vrouw heb ik later niets in de krant gelezen, dus is het vast wel goed afgelopen.

Door Piet van Dijken – een van de markantste journalisten die rondloopt in de Big City. Al sinds de jaren 050 mediaman en verhalenverteller in hart en nieren. Zijn loopbaan bracht hem langs OOG, Loeks, RTV Noord, Voetbal Inside en zoveel meer. Hij wordt geliefd en gehaat, maar is altijd zichzelf en is trots bezitter van de Erepenning van Groningen. Volgende week een nieuwe Big City.

Ga het gesprek aan ( comments)