Pizzeria en koffiezaak openen in maart op Europapark met pizza en coffee to go

De Euroborg opende in 2006 de deuren op het Europapark. Het idee was dat rondom het stadion een compleet nieuwe wijk uit de grond gestampt zou worden. Dat heeft even geduurd, maar inmiddels wordt het gebied behoorlijk volgebouwd.

Dankzij de financiële crisis was de ruimte rondom het stadion jarenlang een grote steppe met braakliggend bouwgrond. Sinds een jaar of wat wordt er echter driftig gebouwd. Verschillende kantoren zijn neergestreken op het park, er verrijst een enorm wooncentrum voor vijftigplussers, er worden woningen gebouwd, er is een station en er zijn een aantal grote scholen gevestigd in en rond het stadion.

Keer wat anders dan een frikandelbroodje

Al die mensen, of ze nu werken, wonen of naar school gaan op het Europapark, moeten ook een beetje ontspanning in de buurt hebben. En er een hapje kunnen eten of drinken, zoals bij een pizzeria of een koffiezaak. Dat treft. Begin maart gaat de koffiecorner in de Leyhoeve open, dat is het gebouw tussen station Europapark en het stadion. In de koffiezaak kun je terecht voor een bakje pleur of een gebakje.

Direct naast de koffiecorner wordt hard getimmerd aan de pizzeria. Het restaurant valt. net zoals de coffee corner onder Woonlandschap Leyhoeve (het enorme ouderencomplex naast het stadion). Maar qua klanten richten ze zich niet alleen op ouderen. Integendeel. “Iedereen is welkom,” vertelt Sophie van de Leyhoeve. “Jongeren, ouderen en scholieren kunnen hier koffie drinken of een pizza eten.”

Voor jong en oud

Speciaal voor de scholieren die lessen volgen op het Alfa-college of het Noorderpoort-college bij het stadion, wordt er ook coffee to go en pizza to go verkocht. Hoewel speciaal, als je arbeider of gepensioneerde bent, mag je uiteraard ook een koffie of pizza meenemen. Is niet verboden. Volgens Sophie van de Leyhoeve wordt het een authentieke Italiaanse pizzeria, hoewel je dat bij pizza to go allicht niet zou verwachten.

Als het weer een beetje meezit, komt er zelfs een terras voor de deur van de pizzeria en coffee corner. Kun je in de pauze lekker eem bakkie doen op terras, of voor de avondwedstrijd van FC Groningen eem een pizza happen. Is stuk beter te nassen dan de burgers of patat van FC Groningen. De coffee corner gaat dus begin maart open, de pizzeria ergens in de weken daarna. Opdat je het weet.

Ruimte voor het terras

Ga het gesprek aan ( comments)