‘Plan van kabinet: 21 april de terrassen heropenen, avondklok begraven en nog meer versoepelingen’

terrassen

Het licht aan het einde van de coronatunnel komt hopelijk steeds dichterbij. In landen waar ze voorlopen met vaccinaties kelderen de cijfers zo hard dat clubs en kroegen weer open kunnen. Maar ook in Nederland worden de resultaten van het vaccineren dermate merkbaar dat versoepelings aanstaande zijn.

Zo worden de terrassen waarschijnlijk op 21 april weer heropend, winkels mogen ook weer normaal los, de bezoekregeling wordt verruimd en de avondklok afgeschaft. Dat melden betrouwbare bronnen rondom de regering.

Plan

Het demissionaire kabinet werkt aan een groot plan om het coronaslot te ontgrendelen. Eind deze maand verwacht het kabinet een omslagpunt te bereiken. Zeker zes miljoen mensen zijn dan bestand tegen het virus. De helft heeft al corona gehad, de andere helft waaronder een groot deel van de risicogroep is dan gevaccineerd.

Het kabinet werkt opnieuw aan een soort routekaart. Nu is het idee om in stappen te versoepelen richting de zomer. Als het meezit blijven in de zomermaanden alleen de basisregels bestaan, zoals de 1,5 meter en de oproep om veel de handen te wassen.

Roep klinkt steeds luider

De roep om meer mogelijk te maken klinkt steeds luider. Burgemeesters pleiten in koor voor het openen van de terrassen. De experts van het Outbreak Management Team (OMT) moeten zich nog buigen over het plan. Op 13 april is de volgende persconferentie van het kabinet.

Psst, hier meer afleiding: