Plan voor hele dikke en duurzame openluchtbioscoop in Stadspark met plek voor 800 gasten met terras, horeca, alles

Foto van Stadspark Cinema

In het Stadspark moet een openluchtbioscoop komen met plek voor 800 mensen. De bedoeling is om er dertig à veertig voorstellingen per jaar te doen, goed voor zo’n 10.000 bezoekers.

Diep in het Stadspark, dus niet op de Drafbaan, wil ondernemer Roland Bretelaar de openluchtbioscoop realiseren. Daar heeft hij vaker gedaan. “Lang geleden heb ik in de Keiweek een openluchtbioscoop georganiseerd. Voor vijfhonderd bezoekers. De sfeer, de film en de locatie waren top, het werkte samen uit tot iets heel moois. Heel gaaf, bijna een magische ervaring”, vertelt de ondernemer aan RTV Noord.

Openluchtbioscoop in een inheemse tuin

Als locatie heeft Roland de oude rolschaatsbaan op het oog. Die baan is al lang foetsie, maar het stenen fundament ligt er nog deels. “Samen met de gemeente haal ik dat allemaal weg. En daar komt een inheemse tuin voor terug met veel aandacht voor de biodiversiteit.”

Aan de kopse kant van de tuin komt het grote scherm. Met daarvoor een lap gras waar mensen zich lekker op kunnen nestelen om de film te kijken. Aan de achterzijde van het grasveld komt ook nog eens het terras met een vleugje horeca om de gasten te voorzien van een hapje en een drankje. En belangrijk: het terras is grotendeels overdekt zodat bij regen geschuild kan worden.

Meer info

Oh, en tot slot, voor je wordt doorverwezen naar RTV Noord voor meer informatie, nog twee dingen: op het dak van het terras komen zonnepanelen, de stroom daarvan wordt opgeslagen om de bioscoop ’s avonds van te laten draaien. En de plannen zijn voorgelegd aan de gemeente. Die reageert voorzichtig enthousiast.

Psst, hier meer afleiding: