Podcast | Ismaël Lotz is overleden. Daarmee verliest Grunn een groot filmtalent en een geweldige gast

Op 46-jarige leeftijd is Ismaël Lotz overleden aan de gevolgen van longkanker. De jonge filmmaker verliet het aardse bestaan in de nabijheid van familie en geliefden.

Eerder deze week publiceerden we een soort van In Memoriam. Voor zijn overlijden. Bewust. Zodat Ismaël zelf het nog mee kon krijgen. In de hoop dat hij in zijn laatste meters in dit leven werd ondergedompeld met liefde. Dat gaan we dus niet opnieuw doendit artikel. Wel wil ik graag van de pixels gebruik maken om de podcast te delen die ik met Ismaël maakte in april 2021. Het prachtige gesprek, dat me erg dierbaar is, gaat over de vergankelijkheid van het leven, liefde, ontwikkelen van talent en omgaan met longkanker. Ismaël spreekt daar openhartig, inspirerend, taboedoorbrekend en liefdevol over, zoals hij ook in het leven stond.

Laatste noot

Tot slot: Ismaël gruwelde van woorden als ‘sterkte’ en ‘hij heeft de strijd verloren’. Volgens hem impliceert strijden dat je kunt winnen, maar ook verliezen. “Alsof je het zelf in hand hebt. Alsof mensen die overlijden aan kanker dan niet genoeg gestreden hebben. Het is mijn grootste angst dat straks in de krant komt te staan dat ik de strijd heb verloren.”

Psst, hier meer afleiding: