Politie casht minimaal 23.000 euro bij lichtcontrole

Lichtcontrole

Ondanks onze waarschuwing voor de grote lichtcontrole gisteravond in de hele stad zijn er toch 419 fietsers tegen de lamp gelopen. Althans: de politie meldt op Facebook dat er 419 bonnen zijn uitgedeeld voor fietsen zonder licht. 

De boete voor fietsen zonder licht bedraagt 55 euro, dat betekent dus dat er minimaal voor 23.000 euro aan bonnen is uitgeschreven. Dat is een behoorlijke opbrengst voor één avondje werken. Zou je bijvoorbeeld 92.000 broodjes bapao voor kunnen kopen bij de Aldi. Maar belangrijker: misschien regelen meer Stadjers en studenten nu een licht voor op hun fiets.

Lichtcontrole voor een veilige Stad

Meerdere fietsers verklaarden zelfs tegen de politie dat de lampjes bij de Action waren uitverkocht. Dat krijg je als je van tevoren een controle aankondig. Toch is het goed dat mensen verlichting regelen. Fietsen zonder licht is zeker in deze periode van het jaar levensgevaarlijk. Vroeg donker in combinatie met druilerig weer is een giftige cocktail. Een boete is naar, een ongeluk is heeeel naar.

Verlichtingscontrole in de stad!

Opdat je het weet. Morgen eem langs de discounter voor twee lampjes, is een stuk goedkoper dan een boete. En met licht fietsen is wel zo veilig.

Via Politie Groningen Stad & Haren

Geplaatst door Sikkom op dinsdag 28 november 2017

Ga het gesprek aan ( comments)