Politie doet inval met kogelvrije vesten op Zuiderdiep vanwege een schoolproject

Politie inval Zuiderdiep

Vraagje in de inbox: “Hey Sikkom, agenten in kogelwerende vesten op het Zuiderdiep. Weten jullie meer? Ze zijn net naar binnen gegaan bij Toko Semarang.” Oh nooo, is onze eerste reactie. De op de redactie zo geliefde Indische toko? Wat de neuk is gaande?

Het belletje naar de politie biedt in eerste instantie geen uitkomst. De woordvoerder weet niet wat er aan de hand is. Dan maar bellen naar de toko. Wonderwel wordt daar gewoon de telefoon opgenomen. Best raar als er een inval met kogelvrije vesten gaande is. Maar gelukkig weet Danny van Semerang te melden dat het gaat om een filmproject van enkele scholieren.

Politie niet blij

“Die wilden hier een filmpje opnemen, dat vonden wij prima,” zegt hij. Probleem is alleen dat verder niemand weet dat het om nep gaat. Buurtbewoners zagen mensen met bivakmutsen en wapens, waarop ze in paniek de politie hebben gebeld. Die is vervolgens op volle sterkte uitgerukt. Logisch wel als de melding luidt dat gewapende mannen met bivakmutsen rondlopen.

De woordvoerder van de politie bevestigt even later deze lezing: “Het was inderdaad een studieproject waarvoor we uitgerukt zijn. We hebben de studenten niet aangehouden, maar wel meegenomen naar het bureau waar ze ‘streng’ worden toegesproken.” Terecht, je kunt niet zomaar met wapens, ook al zijn ze nep, en bivakmutsen rondlopen. Dat zorgt voor paniek.

Update:

De politie krijgt rond 11:20 de melding dat er een gewapende overval is bij Toko Semarang. Vervolgens is de politie op volle sterkte uitgerukt om er ter plaatse achter te komen dat het om een schoolproject gaat. “We hebben de studenten strak toegesproken dat in de huidige maatschappij zoiets erg gevaarlijk is. Voor de omgeving en voor henzelf.”

Ga het gesprek aan ( comments)