Politie haalt krakers uit oude pand van Club Bedroom aan Oosterstraat

politie inval krakers Oosterstraat Club Bedroom

De politie heeft rond middernacht een roedel krakers uit het oude pand van Club Bedroom aan de Oosterstraat 33 gehaald. Daarbij zijn zes man en één vrouw aangehouden.

“Eerst bonkten ze op de deur, daarna riepen ze ‘politie’ en toen beukten ze de deur open met een stormram,” stuurt een buurtbewoner naar ons. “Volgens mij zijn er zes mensen en twee honden afgevoerd. Het was nogal een happening, maar ik kon er vandaag niks over terugvinden. Daarom vroeg ik me af of jullie er meer van weten.”

“Krakers waren er nog maar net”

Wij weten van niets en hebben een alibi, maar de politie weet wel waar het omgaat. Woordvoerder Marjan van Ark: “Even voor 0:00 uur kregen we de melding dat er een pand aan de Oosterstraat gekraakt was. Toen agenten poolshoogte namen, zagen ze dat het nog maar net gekraakt was. In dat geval mogen wij, met toestemming van het OM, direct ontruimen.”

En dat heeft de politie dan ook maar direct gedaan. Bij het leeghalen van het pand zijn zes man en één vrouw aangehouden (van 28 tot en met 46 jaar) aangehouden. Waarom het pand gekraakt is, weet de woordvoerster niet. Feit is in ieder geval dat het pand, na het vertrek van Club Bedroom, al geruime tijd leeg staat.

Ga het gesprek aan ( comments)