Politie start onderzoek naar Vindicat in Sushi Mall – meer getuigen melden zich

Sushi Mall 1 Vindicat

Dagblad van het Noorden en Algemeen Dagblad melden zojuist dat de politie een onderzoek instelt naar het wangedrag van Vindicat in de Sushi Mall afgelopen zondag. Reden: ophef en getuigen hebben andere verklaringen afgegeven dan de officiële lezing van het restaurant en Vindicat.

Voordat we verder gaan eerst een oproepje aan de lui die Vindicat opbellen en bedreigen, die huizen van Vindicat bekladden en meer van dat. Stop daarmee. Dat is nog achterlijker dan wat er in het restaurant is gebeurd. Wat voor idioot ben je om zo je punt te halen. De waarheid komt vroeg of laat vanzelf boven water en daarmee de rechtvaardiging (eventuele sancties) ook. Maar ga niet dapper eigen rechtertje spelen en studenten pakken die er allicht niets mee te maken hebben.

Meer bronnen

Dat gezegd hebbende: we blijven achter het verhaal staan zoals wij dat hebben gepubliceerd. Ondanks dat Sushi Mall en Vindicat nu in officiële verklaringen ontkennen, weten we nog steeds zeker, op basis van meer dan genoeg bronnen en bevestigingen, dat het avondje van Vindicat in Sushi Mall volledig uit de hand is gelopen. Dat beamen ook nieuwe getuigen waar we vandaag contact mee hebben gehad. Ook de politie heeft inmiddels met getuigen gesproken die ons verhaal bevestigen.

Waarschijnlijk is mede op basis van die gesprekken besloten om alsnog onderzoek te doen. Dat is opmerkelijk omdat in dit geval geen aangifte is gedaan door het restaurant. Waarschijnlijk omdat Vindicat ruimschoots compenseert, maar dat is een aanname. Feit is wel dat buren de politie hebben gebeld. En dat de politie tegen de krant zegt: “Door de media-aandacht die dit specifieke geval nu krijgt, vinden we het belangrijk om nog een aantal feiten uit te zoeken.”

Wel vernielingen

En het is ook een feit dat de groep niet-Vindicaters in de zaal zat een compleet andere lezing heeft dan die van Sushi Mall en Vindicat. Zoals Dagblad van het Noorden en Algemeen Dagblad nu ook melden:

Cora Ziengs (23) en Huub Verbeek (23) vierden zondag 3 september met een groep vrienden een verjaardag in het restaurant. Ze waren de enige niet-Vindicaters en vertellen dat de studenten op de bewuste avond een gordijn van de muur trokken, een gat in de wc-deur trapten, serveersters uitlachten en glazen bier over de grond lieten gaan.

„De studenten waren luidruchtig en intimiderend. Ze werden steeds ongeduldiger tegen de serveersters, die hun dranktempo niet konden bijhouden. Ze lieten hen er niet door, juichten als ze een glas lieten vallen en riepen hen na. Intussen zagen we jongens via de nood-uitgang met volle flessen wijn vertrekken, zelfs iemand die drie flessen wijn meenam,”, zeggen Ziengs en Verbeek.

Gewoon niet doen

Ofwel: wordt vervolgd. En beste mensen, we begrijpen echt dat er emoties loskomen. Maar nogmaals: blijf met je tengels af van andermans eigendommen. En ga niet dapper anoniem een beetje studenten van Vindicat bedreigen. Gewoon niet doen. Kappen. Paupergedrag. Dit medicijn is erger dan de kwaal.

Ga het gesprek aan ( comments)