Prachtige actie Michelintoko Onder de Linden: deel opbrengst maaltijdboxen naar daklozen

“Een goede daad verrichten was nog nooit zo lekker.”

Ze zijn ondertussen door de wol geverfd in omgaan met de coronapandemie. Tegen en wil dank maakt toprestaurant Onder de Linden in Aduard er het beste van en doen ze iets waar ze zelf blij van worden en een ander blij mee maken: geweldig koken met oog voor de minderbedeelde.

“Ik heb het echt niet slecht,” vertelt chef Steven Klein Nijenhuis. “Maar we kunnen er niet omheen dat het een vervelende tijd is. Januari is sowieso al een lastige maand voor de horeca.” Het resulteert in genoeg tijd om na te denken wat wél mogelijk is. “We hebben vorig jaar meer dan 1000 maaltijdboxen verkocht, waarvan een deel naar het KWF ging. Dat was zo’n succes, dat we het dit jaar weer wilden doen.”

“Hoe zal het zijn om dakloos te zijn?”

Ongeveer zes jaar geleden overleed het broertje van Steven aan kanker. Het menu van vorig jaar was aan hem opgedragen. Een prachtig gebaar, dat een vervolg krijgt met een nieuw doel. “Dit jaar is mijn voornemen om meer stil te staan bij hoe goed ik het heb en dat dat niet vanzelfsprekend is.”

De chef realiseert zich dat hij een gezegend man is. “We bijna zouden vergeten dat er ook mensen zijn die helemaal niks hebben. Ook in Groningen zijn er mensen die geen huis hebben en geen geld om normaal te eten. Je loopt ze voorbij op straat en denkt er eigenlijk nooit over na. Hoe zal het zijn om dakloos te zijn?”

“Een goede daad verrichten was nog nooit zo lekker”

Steven zocht contact met Stichting Straatwijs. “Wij gaan in januari een box verkopen waarbij we voor elk verkocht menu 7,50 euro doneren aan Straatwijs. Elke verkocht menu is dus ook een maaltijd voor iemand die op straat leeft. En niet onbelangrijk, het is een super lekker viergangenmenu voor maar 37,50 euro! Een goede daad verrichten was nog nooit zo lekker.”

Deze box is af te halen in Aduard bij Herberg Onder de Linden en op 2 locaties (P+R Hoogkerk & P+R Meerstad). Het menu is beschikbaar van 12 t/m 31 januari en je kan nu al je box reserveren. Klikkerdeklik hier!

Psst, hier meer afleiding: