Preview: KopjeK Warehouse 28 mei – video

Ooit, lang geleden, toen seks nog vies was en de lucht nog schoon, ontstond techno in de donkere krochten van Detroit en Chicago. Eén van de tenten waar het genre doorbrak, was Warehouse in Chicago. Een begrip in de technowereld. De term house komt er vandaan. Het is de oorsprong, het begin, en dat is waar Kopjek Warehouse komende zaterdag naar knipoogt.

Kopjek Warehouse wordt georganiseerd in de oude drukhallen van Dagblad van het Noorden. Vroeger rolden daar miljoenen Dagbladen van de persen. Nu niet meer. Dat gebeurt allemaal in Leeuwarden. De lege ruimte die overblijft is volgens Kopjek ideaal om terug te gaan naar de wortels van techno. Rauw, industrieel, geen opsmuk en dus puur. De eerste editie van het KopjeK Warehouse, op 28 november in de drukhallen, is dankzij die ingrediënten een groot succes geworden. 

KopjeK Warehouse Containerstage Groningen

Containerstage in aanbouw

Deze editie moet nog beter, nog harder en nog vetter worden. Er ligt een dik lichtplan klaar en er zijn drie stages, waarvan twee buiten (het wordt goed weer!), waarvan weer één hele bijzondere: de containerstage. “Die bestaat letterlijk alleen maar uit containers. Je loopt naar binnen en je ziet alleen maar zeecontainers om je heen,” vertelt Pascal Rakers van KopjeK. Ander verschil met de voorgaande editie en dat het feest al om 14:00 uur begint. De vorige editie begon om 23:00 uur.

Meer informatie op Facebook of op de website van Kopjek – er zijn nog een paar kaarten beschikbaar.

Video door Milton Broen en Peter Visser – foto van de vorige editie door Dennis Kamstra

Psst, hier meer afleiding: