Prikbus blijft uit voorzorg weg uit winkelcentra in Stad. Het is bedroevend genoeg niet veilig voor het personeel

Demonstranten bij de mobiele unit op 18 augustus. Foto: NDC Mediagroep

Lekker dan. De mobiele vaccinatie-unit van het Rode Kruis en de GGD komt de komende tijd eem niet prikken in Stad. Waarom niet? Anti-vaccinatie-demonstranten maken dat de veiligheid van het personeel niet gegarandeerd kan worden.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Intimiderende betogingen aan het adres van medewerkers van de mobiele unit zouden de reden zijn om de prikcontainer voorlopig niet in te zetten in Groningse wijken. Ook winkelcentra worden om die reden gemeden.

Intimideren en bedreigen

De mobiele prik-unit werd op maandag 16 augustus voor het eerst ingezet en is in totaal nog maar vijf dagen actief geweest in Grunn. Tijdens die priksessies waren ook steeds anti-vaccinatie-demonstranten aanwezig die medewerkers van de priklocatie intimideerden. Zij maakten filmpjes, wat als bedreigend werd ervaren, en er lagen spandoeken waarop stond dat het Covid-vaccin vergif is. In Paddepoel moest de politie er zelfs aan te pas komen.

Een van de personen die aanwezig was bij dit protest is een verdachte van de poging tot moord op Willem Groeneveld, die eveneens werkzaam is bij Sikkom. Ook dit heeft erin gehakt bij de medewerkers van de unit.

Meer lezen hierover? Check dvhn.nl.

Psst, hier meer afleiding: