Primeur: eerste Parkrun (wekelijks hardloopevent) van NL in Groningen

Parkrun Stadspark lost de belofte van eind vorig jaar in: op zaterdag 29 februari is de allereerste editie in Stad. Gezien de respons op de eerste aankondiging gaat dat een tof wekelijks renfestijn worden.

De route wordt vijf kilometer lang en doorkruist het hele Stadspark. En het leuke is: er is een heuse start en finish en de tijden worden geregistreerd. Zo krijgt het wekelijkse rondje hardlopen toch ineens een serieus en competitief karakter. En dan komt het allermooiste: deelname is gratis.

Hoop sportieve lol voor gratis

Want Parkrun wordt, ondanks dat het een kundige opzet is, vooral gerund door vrijwilligers. De tijdsregistratie wordt gelapt door de Britse organisatie, die overigens voor het eerst in Nederland neerstrijkt. Dat is opmerkelijk omdat Parkrun in 1400 steden over twintig landen een hit is.

De Groninger organisatie van Parkrun

Grunn wordt dus de eerste Nederlandse stad waarin Parkrun wordt georganiseerd. Dat had overigens nog wel wat voeten in aarde. Zo heeft een Britse delegatie vorig jaar het park bezocht om het goed te keuren. Met de goedkeuring op zak wordt over twee weken dus de eerste Parkrun gedaan.

Elke week Parkrun

Deelname kost, zoals gemeld, helemaal niks. Inschrijven is wel van belang, zodat de organisatie weet hoeveel hardlopers meedoen. Overigens is hardlopen niet een must. Je mag ook wandelen of kruipen. Het maakt ook niet uit of je professionele kleding draagt. Het gaat om meedoen.

Vanaf de 29e wordt Parkrun elke zaterdag georganiseerd in het Stadspark. De run begint telkens om 9:00 uur. En het is de ideale stok achter de deur om toch regelmatig te sporten. Want je wilt je tijden toch verbeteren en je (nieuwe) hardloopmaten niet in de steek laten. Ja toch? Niet dan?

Registeren voor de eerste Parkrun in het Stadspark kan hierrrr!

Psst, hier meer afleiding: