Protestparade evenementensector vertrekt vanaf Concourslaan en trekt daarna door binnenstad

Paradigm in 2018. Foto: Archief Niels Meijer

De evenementensector heeft het helemaal gehad met de coronamaatregelen, opgelegd door de overheid. Daarom wordt morgen, zaterdag 21 augustus, de protestmars ‘Unmute Us’ georganiseerd. De organisatoren spreken van een liefdevol protest en roepen zoveel mogelijk mensen op zich aan te sluiten.

Onder andere Paradigm, Oost, Kopjek, EM2 en Eurosonic doen mee. De organisaties hebben zich aangesloten bij het landelijke protest van de evenementenbranche. De Groningse versie van ‘Unmute Us’ vertrekt om 14:00 uur vanaf de Concoursplaan in het Stadpark.

De route

Geen wappies

Dit gaat níet over een virus, prikjes, wappies of 5G, benadrukt mede-organisator Chris Garrit van EM2. Het gaat om de willekeur, de ongelijkheid. “Waarom mag binnen de sport wel alles doorgaan, maar binnen de cultuur niet? De F1 met grote side events, dat mag wel. Net als volgepakte voetbalvakken. Maar een klein optreden van een man met een gitaar niet?” Garrit en co zijn er helemaal klaar mee. “De tijd is gekomen dat we van ons laten horen.”

De mars zal gestalte krijgen met muziekwagens en er is een line-ups met DJ’s & bands. Ook zijn er danseressen en dansers en natuurlijk diverse sprekers om de boodschap van de organisatie uit te spreken: Merlijn Poolman (Nachtburgemeester), Chris Garrit (EM2) en Ebel Jan van Dijk (Bevrijdingsfestival Groningen).

In een bericht op Facebook laat Merlijn het volgende weten: “Ook even shout-out naar de gemeente Groningen die meewerkend is en snapt waarom het belangrijk is.” Waarvan akte!

Iedereen welkom

Iedereen die de evenemetensector en de Groningse nachtcultuur een warm hart toedraagt is welkom. Daarbij wijst de organisatie iedereen bij voorbaat al op het houden van anderhalve meter afstand. Het gebruik van alcohol en/of drugs zal niet worden getolereerd.

Psst, hier meer afleiding: