PVV Groningen neemt afstand van zwijgen fractie Eerste Kamer

Nu.nl is bezig met het opzetten van een stemwijzer voor de Provinciale Staten en daarvoor hebben ze partijen in de Eerste Kamer een aantal stellingen voorgelegd. Waaronder de vraag wat er moet gebeuren met de gaswinning in Groningen. Volgens Nu.nl is de PVV de enige partij die niet wilde meewerken.

“De PVV wilde niet meewerken aan de vragenlijst ten behoeve van de stemwijzer. Wat het standpunt van de senaatsfractie van de partij van Geert Wilders over de Groningse gaskraan is, kon PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen Marjolein Faber niet zeggen,” schrijft Nu.nl in het artikel ‘VVD-fractie senaat enige die gaswinning nog niet verder wil verminderen‘.

PVV Groningen: standpunt is duidelijk

Opmerkelijk, omdat de PVV in Groningen met alle inzet strijdt voor duidelijke vermindering van de gaswinning. Het is zelfs het kernpunt van de partij richting de Provinciale Statenverkiezing van 18 maart. Alle reden dus om contact op te nemen met PVV Groningen en dat gaat tegenwoordig via Facebook.

In het gesprek neemt PVV Groningen afstand van het stilzwijgen van Marjolein Faber in de Eerste Kamer. “Het standpunt van de PVV in de Senaat is hetzelfde als die in de Tweede Kamer en in de Groninger Staten: minder gaswinning en per direct een snelle en fatsoenlijke achadeafhandeling en/of uitkoopregeling.”

PVV Groningen

Terug naar 30 miljard kuub per jaar

Met name de uitkoopregeling is voor de  Vrijheidspartij in Groningen belangrijk. “In aanloop naar de verkiezingen is dit idee overgenomen door andere partijen. Benieuwd wat er van overblijft na de verkiezingen,” vraagt de PVV zich af in het Facebookgesprek.

Toch is minder gaswinning nog een ruim begrip. Immers een kuub minder winnen is al een vermindering. Daarom de expliciete vraag: “Minder gaswinning, is dat verbonden aan een maximum en minimum?” De vraag wordt beantwoord met het delen van een YouTube-linkje (zie video boven het artikel).

In de video pleit Reinette Klever, woordvoerder bevingsellende van de PVV, tijdens het gasdebat voor een maximum van 30 miljard kuub per jaar. Daarnaast beticht ze het kabinet van kiezen voor de schatkist in plaats van veiligheid voor Groningen. “De kraan gaat met het oog op de verkiezingen tijdelijk wat dichter, maar voor de periode daarna houdt de minister alle opties open. Zo ga je niet om met mensen.”

Psst, hier meer afleiding: