R.I.P. Groningen Fanatics – de supportersvereniging is niet meer

Corteo huldiging FC Groningen

Afgelopen week is het spandoek van Groningen Fanatics gejat door wat Tjibbe’s uit Friesland. Die operatie is behoorlijk gewelddadig aangepakt door de Friezen. En de actie heeft verstrekkende gevolgen: GF kapt ermee.

Het is een erecode in de ultra-supporterswereld: als je belangrijkste doek wordt gejat, sta je zo voor Sjaak dat niets anders rest dan de stekker uit jezelf te trekken. De ongeschreven regel wordt niet altijd in ere gehouden, want het is nogal wat om te stoppen met je hobby. Maar GF heeft de ultra-principes hoog in het vaandel en kan na afgelopen weekend niet anders. Dat meldt de supportersvereniging zojuist op haar website.

Dank GF

Zaterdagnacht is een GF’er door een groep Heerenveensupporters op brute wijze met veel geweld aangevallen. Daarbij is de Groninger behoorlijk gewond geraakt en zijn spandoek kwijtgeraakt. Acht Friezen zijn aangehouden. Vooral de enorme brutaliteit van de aanval doet pijn bij de Groningers. En nu dus dit. Kanonne. Einde van een tijdperk. Dank GF voor al die vette tifo’s in het stadion.

Voor al die mooie doeken. Voor al die brute graffiti’s in Stad. Voor alle acties rondom uitwedstrijden. Ondanks meningsverschillen ga ik jullie persoonlijk missen. FC Groningen gaat jullie missen. Het siert jullie dat de erecode in stand wordt gehouden, maar het is ook wel wat triest dat die Friezen dit voor elkaar krijgen.

Friezen hadden de ballen niet

Meer info is te vinden op de website van wijlen GF. Waar ook nog een kleine sneer naar de Friezen staat: “Wij doen wat jullie nalieten.” Daarmee refereert GF naar de diefstal van het doek van de Friezen door de Groningers. De Tjibbe’s gingen toen ondanks de erecode gewoon door met hun ultragroep. Dan toon je geen ballen.

Psst, hier meer afleiding: