Voor het eerst in Groningen: real life Call of Duty-toernooi

Call of Duty

De nieuwe Call of Duty: WWII is weer nice. Maar nu krijg je de kans om het in het eggie te laten zien tijdens een real life Call of Duty-toernooi in Groningen.

Het evenement is onderdeel van KISS. Dat heeft verder weinig te maken met zwart-wit geschminkte mannen, maar alles met het Kerst Indoor Sport Spektakel. Op woensdag 20 december zijn er in de ACLO allerlei sporttoernooien en er is zelfs een paaldansdemonstratie. Vermakelijk, maar een Real Life Call of Duty Lasergame-toernooi is toch wel het aller, allervetste onderdeel, volgens ons dan.

Oorlogje spelen

Want een hele sporthal omgebouwd tot Call of Duty-level, dat maakt enthousiast. En dat geldt niet alleen voor de die hard COD-fan, maar ook voor de casual gamer of liefhebber van lasergamen. Bovendien is een hele sporthal wel nodig, want je speelt met tien tegen tien. Een potje duurt een half uur en daarin doe je verschillende speltypes. Team Deathmatch, bijvoorbeeld.

Ja maar, ja maar, ik ben niet lid van de ACLO… Maakt niet uit, alle onderdelen zijn voor iedereen toegankelijk. Dat maakt het een stuk makkelijker om tien competente soldaten te verzamelen en de boel compleet te domineren op dat slagveld.

Meedoen

Het toernooi dat wordt georganiseerd door studenten van de minor event-management is op woensdag 20 december van 19:00 uur tot 22:30 uur in de Struikhal. Opgeven kan door te mailen naar [email protected]

Er wordt in teams van tien gespeeld, maar bij minder deelnemers worden de groepen samengevoegd. Kun je bijvoorbeeld maar vijf soldaten vinden, geen probleem. Dan word je een soort bij elkaar geraapt huurlegertje.

Welke oorlogsveteraan moet hier absoluut meedoen? Laat het weten in de comments op Facebook.

Psst, hier meer afleiding: