Red Bull ‘zoekt’ Gronings studententeam voor bizar reisavontuur in Europa

Joe avontuurlijke en reislustige studenten van Groningen! Verenig je in teams van drie en meld je aan voor Can You Make It. Met je team reis je gratis door heel Europa, doe je onderweg brute uitdagingen en psssst: de organisatie zoekt nog een Gronings team.

Can You Make It is een reiswedstrijd voor 200 studententeams uit de hele wereld. De teams worden allemaal naar een van de vijf vertrekpunten in Europa gevlogen: Madrid, Budapest, Manchester, Stockholm en Rome. Vanaf het moment dat ze daar landen, hebben ze een week de tijd om op de uiteindelijke bestemming te komen. Dit jaar is dat Amsterdam.

Gezocht: Gronings team

Dat is goed nieuws, want daarom mag Nederland maar liefst tien teams inschrijven. En organisator Red Bull wil heel graag dat er een Gronings team meedoet. Hebben ze ons zelf verteld. Want denk aan studenten en Nederland en je denkt aan Groningen. Ja toch, niet dan? Maar spijtig genoeg: er is nog geen Groningse aanmelding binnen.

Tegelijk is het ook een kans. Meld je nu aan als Gronings studententeam en de kans is groot dat je mee kunt doen. En het belooft echt best een awesome avontuur te worden. Het is namelijk niet zomaar een reiswedstrijd. Op moment dat de wedstrijd begint, moet je cash, bankpassen en telefoons inleveren. Anders wordt het te makkelijk.

Zo werkt het

In ruil daarvoor krijg je 24 blikjes Red Bull en een smartphone met onbeperkt abonnement. Daar moet je het mee doen. Routes bepalen, hulp inschakelen en liften. Ritjes bietsen in ruil voor wat energiedrank. Teams bepalen hun eigen route, maar moeten wel langs bepaalde checkpoints gaan om opdrachten uit te voeren.

Dan moet je niet denken aan zakdoekje leggen of koekhappen, maar ze hebben in voorgaande edities in een privéjet gevlogen, zijn uit een vliegtuig gesprongen en hebben onder andere een wedstrijd in de Champions League bezocht. Voor de opdrachten die onderweg worden uitgevoerd worden punten uitgekeerd.

Aanmelden

Alle gebeurtenissen en opdrachten moeten worden vastgelegd voor het nageslacht door foto’s en vlogjes te maken. Uiteraard worden deze gedeeld op sociale media en ze dienen als bewijs voor het behalen van de uitdagingen. Pics or it didn’t happen en geen bewijs is geen prijs. Of in ieder geval geen punten voor de opdracht.

En daar gaat het om. Want niet het team dat als eerste aankomt in Amsterdam wint, maar degene met de meeste punten pakt de glorie. Hoewel, iedereen wint. Met drie vrienden cruisen door Europa en zulke uitdagingen doen is sowieso winnen. Aanmelden kan nog tot 14 februari. En zoals gezegd: Red Bull ziet graag een Gronings team meedoen.

Klikkerdeklik hier voor meer info

Ga het gesprek aan ( comments)