Regel met deze wetenschappelijke truc betere wifi in je studentenhuis

Hagel kletterend tegen het raam, popcorn in huis, net zoals het speciaalbiertje en een zakje wiet, de kachel op twintig en Netflix aan voor de hele avond bingen. Beter wordt een herfstavondje niet. Kut alleen dat het hele studentenhuis hetzelfde plan heeft. 

Brakke wifi is een groot probleem in mening studentenhuis. Een avondje lekker gamen of series checken wordt vaak gedwarsboomd door de haperende verbinding. Er gaan tal van sages, mythes en oma’s wijsheden rond om het probleem te tackelen, maar geen van die foefjes werkt echt heel goed. Tot nu. Want wetenschappers van twee Amerikaanse universiteiten hebben de oplossing gevonden.

Een kind kan de wifi fiksen

En die is verdomde eenvoudig. Het gaat om een simpele, nog niet eerder bewezen truc die het signaal van de doorsnee router aanzienlijk versterkt. Onderlegd en bewezen door de wetenschap. Volgens de methode moet je een gebogen muurtje van aluminiumfolie plaatsen rondom de antennes. Zo wordt het draadloze signaal krachtiger en beter beter de woning in gebonjourd.

De wetenschappers zijn op de methode gekomen nadat ze tips hadden gekregen van mensen die een signaalverbetering kregen als ze een leeg frisdrankblikje bij het apparaat zetten. De onderzoekers van het Dartmouth College in New Hampshire en de universiteit van Colombia constateerden inderdaad dat het trucje een beetje werkte, waarop ze op zoek gingen naar een betere constructie.

De truc

Dat is het gebogen muurtje van aluminiumfolie geworden. Ze pakten een gebogen muurtje gemaakt door een 3D-printer in met een laagje aluminiumfolie en het werkte dondersgoed. Met de 3D-printer kost de hele constructie ongeveer dertig euro. Maar het kan een stuk goedkoper, gewoon een muurtje maken van een stuk karton en dat met folie inwikkelen. Een kind kan de wifi fiksen.

Door het plaatsen van de weerkaatsende muur worden alle wifi-signalen de juiste kant opgestuurd. Ze gaan niet verloren in blinde muur en lekken niet naar buiten. Ofwel: het hele wifi-signaal van de router gaat de de woning in. Vooral handig voor woningen met meerdere verdiepingen, volgens de wetenschappers. Ideaal dus voor de vele studentenwoningen in Groningen!

Bron: Algemeen Dagblad

Ga het gesprek aan ( comments)