Reistijd Groningen – Amsterdam véél korter

reistijd

In een rapport van de SER staat dat de reistijd tussen Groningen en Amsterdam van meer dan twee, naar anderhalf uur moet. En wij zijn het daar he-le-maal mee eens.

De Sociaal Economische Raad is een van de belangrijkste adviesorganen van de Nederlandse overheid. En die zegt nu dat een enkeltje Stad – Mokum véél sneller moet. Want op dit moment ben je, zonder vertragingen, toch al snel meer dan twee uur aan de boemel. En dat is best lang.

Stad wordt belangrijker

De motivatie is vooral van economische aard. We hebben hier een belangrijk kennisnetwerk en zijn in opmars als ICT-stad. “Groningen is een economisch knooppunt van nationale betekenis”, aldus de Raad.

Bovendien is het mokertje druk in de randstad. Dat wordt natuurlijk alleen maar erger de komende jaren en dus moeten die westerlingen een beetje gepaaid worden. Het moet namelijk aantrekkelijker worden om in Groningen te werken, zonder dat je hierheen hoeft te verhuizen. Een snellere treinverbinding kan daaraan bijdragen.

Voordelen voor Groningers

Goed, de SER heeft zo z’n eigen motivatie. Maar ook de gemiddelde Groningse student zal blij worden van de plannen. Sneller op en neer naar vrienden, dagje winkelen, even dat toffe feestje meepakken in de hoofdstad. Kortom: minder reistijd = grote blij.

Wat vind jij, sowieso doen, die verkorte reistijd? Laat het weten in de comments op Facebook.

Foto station: Joram Krol

Ga het gesprek aan ( comments)