Reitdiephaven in Groningen allerpopulairste spot in Nederland op Instagram

Elk jaar deelt De Beste Social Media Awards uit voor de beste BN’er, de grootste sukkel, het beste bedrijf en meer van dat op social media. Behalve organisaties en personen krijgt ook de mooiste spot in Nederland voor Instagram een prijs, of in ieder geval een eervolle vermelding. Die gaat dit jaar naar Reitdiephaven in Stad.

Reitdiephaven is het idyllische, pittoreske, schattige, bonte, romantische, gave, schone, fotogenieke, kleurrijke en machtig mooie haventje aan de rand van Stad. Naast Zernike. Het bijzondere is dat de wijk nog niet zo heel lang bestaat. Normaal gesproken vallen mensen voor historische pracht en praal van Grunn, zoals Stadhuis, Martinitoren en Lage der A. Maar niet op Insta, daar is Reitdiephaven de populairste spot.

Terecht. Het is een briljant stukje Groningen. Je waant je er in het buitenland. Met guur weer ergens in een of ander vissersdorp boven de poolcirkel, met tropische temperaturen op een romantisch eilandje ergens in de Zuidzee. En als er een man is die de schoonheid van Reitdiephaven goed in beeld krijgt, dan is het onze huisfotograaf Joram Krol. Daarom een serie foto’s van de nummer 1 Insta-spot van Joram. Check hier meer schiere kiekjes van hem.

Reitdiephaven door de ogen van Joram

Psst, hier meer afleiding: