Reizigers verontrust: “NS-bussen tussen Groningen en Assen zijn veel te vol”

NS bus

Er rijden dit weekend geen treinen tussen Groningen en Assen. Er worden namelijk werkzaamheden verricht aan de spoorovergang in Tynaarlo. De NS zet daarom bussen in, maar volgens reizigers zijn die veel te vol.

“De NS vindt de overvolle bussen kennelijk acceptabel. Ik telde op den duur zeventig mensen in de bus, en ze bleven maar doorproppen”, meldt een reiziger aan ons, die zaterdagmiddag met de NS-bus van Groningen naar Assen moest. “Ik begon me op een gegeven moment af te vragen of ze ook nog passagiers in de bagagerekken wilden stoppen. Saillant detail was dat de buschauffeur tijdens de reis geen mondkapje droeg, maar op station Assen had hij in eens wel een masker voor. Hier moet de NS op aangesproken worden. Dit kan niet in coronatijd.”

“Drukker dan in de feestbus van Vindicat”

Omdat de NS, volgens de Groninger, geen verantwoordelijkheid pakt, deed hij dat zelf maar. “Ik moest gister naar Zwolle voor een bezichtiging. Op terugreis ben ik via Leeuwarden naar Groningen gegaan. Weer met die volle bus vond ik te gevaarlijk omdat ik in de zorg werk.”

Bus

Ook een andere Stadjer, die later op de zaterdagmiddag met NS-bus van Stad naar de eerste voorstad van Grunn moest, heeft vergelijkbare ervaringen. Hij stuurde ons een bericht: “Jullie zouden eens moeten kijken naar hoe vol de NS-bussen zijn tussen Assen en Groningen. Het is hier drukker dan in de feestbus van Vindicat. Ik vind het gek dat studenten er streng op worden aangesproken, maar de NS dit gewoon kan doen alsof er geen corona is.”

Reactie NS

De woordvoerder van de NS vertelt dat ze de situatie nauwlettend in de gaten houden. “Van onze mensen ter plaatse begrijp ik dat het druk is, maar het loopt nog niet over. Het kan allemaal binnen de coronaregels voor busvervoer. Zodra we constateren dat het wel te druk wordt, zetten we extra bussen in. Dat gaan we vanmiddag bijvoorbeeld doen. Het is heel vervelend dat mensen het als proppen ervaren, maar dit mag dus binnen de kaders.”

Psst, hier meer afleiding: